Ga naar Content

Man krijgt drie jaar cel voor 'geïmproviseerd explosief' bij portiekwoning in Amsterdam-West

Een 39-jarige man is tot drie jaar cel veroordeeld, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een explosie. Dat deed hij vorig jaar december bij een portiekwoning aan de Pieter van der Doesstraat in de Amsterdamse wijk de Baarsjes.

Foto: AT5

Het explosief ging destijds - 20 december - op klaarlichte dag af. De politie zette een groot deel van de straat af en deed hele lang tijd onderzoek. Een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) werd opgeroepen en al snel hield de politie verdachten aan. 

Een 40-jarige man werd vrijgesproken, maar de 39-jarige man niet. Volgens de rechtbank liet hij "een geïmproviseerd explosief" bij de woning in Amsterdam-West ontploffen.

Amsterdam wordt geteisterd door gerichte ontploffingen. "En die zijn bedreigend en beangstigend voor bewoners en omwonenden", stelt de rechter. "Dat de ontploffing bij een huisdeur plaatsvond, weegt dan ook verzwarend mee in de straf voor de 39-jarige man."

Heroïne en hasj 

Ook had hij februari dit jaar bijna 500 gram heroïne en ruim 490 gram hasj op zak en kocht en verkocht hij onder andere paspoorten en een telefoon.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]