Ga naar Content

Veel zon en plaatselijk 18 graden, vanaf woensdagavond veel regen

Als in de loop van de ochtend de laatste paar buien wegtrekken, schijnt vanmiddag de zon geregeld boven onze provincie. Tel daarbij temperaturen op van plaatselijk 18 graden, en dan is het duidelijk dat het échte herfstweer nog even niet in zicht is. Door de invloed van ex-orkaan Kirk komt daar vanaf woensdagavond mogelijk verandering in.

Foto: Pexels / Yan Krukau

Helemaal buienvrij is Noord-Holland nog niet, maar de komende uren trekken de buien geleidelijk weg, vertelt weerman Jan Visser.

De rest van de dag blijft het droog en schijnt de zon geregeld. Vanmiddag belooft een prachtige herfstdag te worden, met temperaturen die oplopen tot 16, 17 graden. Plaatselijk kan het volgens Visser zelfs oplopen naar 18 graden.

Zonnige herfstdag

De wind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, en waait uit het zuiden tot zuidwesten. In de loop van de dag neemt de windkracht ietsjes af. 

Dat weerbeeld verandert vannacht eventjes: dan schuift een regengebied over onze regio heen. Die nattigheid is morgenvroeg weer weg, ook dan voorspelt Visser weer zo'n zonnige herfstdag.

Orkaan Kirk

De buien die morgen vallen, gaan hoogstwaarschijnlijk aan Noord-Holland voorbij. Het wordt morgen - net als vandaag - ongeveer 17 tot 18 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Berg je regenponcho nog niet helemaal op: vanaf woensdagavond neemt - door invloed van orkaan Kirk, die nu nog ten westen van de Azoren tekeergaat - de kans op regen en wind flink toe. Voor donderdag wordt dan ook een onstuimige dag voorspeld. Dit met een slag om de arm: volgens Visser is nu nog niet helemaal duidelijk waar de regen gaat vallen.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.