Ga naar Content

Meiden van de Amsterdamse band Rêverie zien er stoer uit maar huilen om alles

Rondtrekkend popfestival De Popronde in Amsterdam is weer van start gegaan. Een opvallende band is Rêverie uit Amsterdam: drie jonge vrouwen die muziek maken met invloeden van Sex Pistols tot Billie Eilish.

RÊVERIE - NH Nieuws

De meiden van de Amsterdamse band Rêverie doen alles zelf, van schrijven tot produceren. Zangeres Sarah Devika speelt een hoofdrol in de band. Zij schrijft de teksten, maakt de beats en zingt de nummers. De sound van de band maken ze samen.

Als ze op het podium de nummers spelen, spat de energie er vanaf. Drummer Stein is de motor en bassist Anna springt op de beat van de muziek. Elektro punkpop, zo zou je de muziek van Rêverie kunnen omschrijven. "Ik hou van de Sex Pistols", zegt Sarah Devika. "De laatste tijd luister ik veel naar hyperpop, zoals die van Charlie XCX", vertelt Anna. Stein betuigt haar liefde voor Kenya Grace. "Vooral de combinatie van pop met drum and base vind ik heel interessant."

RÊVERIE spat van het podium - Foto: NH Media

Met hun piercings, lange zwarte jassen en zware sieraden lopen de meiden door het Vondelpark. Ze zien er stoer uit, maar dat is slechts uiterlijk. "Wij zijn wel stoer, maar ook heel lief en gevoelig", zegt Sarah Devika. "We huilen om alles", vult Stein aan. "Laatst zag ik een TikTokfilmpje waarin een soldaat terugkeerde naar huis. Daar moet ik dan heel hard om huilen. 

Inmiddels zijn de drie dikke vrienden. "Dat is ook belangrijk in een band en dat stralen we naast de energie die we hebben ook uit op het podium hoop ik", zegt Sarah Devika. 

RÊVERIE - Foto: NH Media

Rêverie is de komende weken te zien tijdens de Popronde. Op 10 oktober in Groningen, op 11 oktober in Den Bosch, op 31 oktober in Tilburg, op 1 november in Arnhem, op 9 november in Rotterdam en op 16 november in Deventer. 

Culture Club bij NH Nieuws

Culture Club is het wekelijks cultuurprogramma van NH Nieuws. Verslaggevers Roos Elkerbout en Ron Flens gaan om langs bij kunstenaars, bands, theatermakers en schrijvers  om in beeld te brengen wat er speelt op cultureel gebied in onze provincie. 
 
Culture Club is wekelijk te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.15 uur en dan ieder half uur herhaling.  Alle uitzendingen van Culture Club zijn te zien via deze link.