Ga naar Content

Bussums shanty-koor trakteert Amstelveense flat op optreden als dank voor gedoneerde trompet

Het shanty-koor Het Ruime Sop is al meer dan twintig jaar een bekend gezicht in het Gooi en omstreken. De vriendenclub treedt bijna wekelijks op en zingt uitsluitend liederen over de zee. Regelmatig wordt het repertoire uitgebreid met nieuwe nummers, waaronder 'Yellow Submarine' van The Beatles. Alleen ontbrak er nog één ding: de trompet aan het einde van het nummer. Daarom deed zanger Harrie Jager een oproep op de radio, in het programma June Tot Twee, voor een trompet.

Toen Gea van Dijk die oproep hoorde, twijfelde ze geen moment. Haar overleden man had jaren geleden een trompet gekocht op de vrijmarkt, maar die stond al een tijd ongebruikt op zolder. Gea besloot de trompet aan het koor te schenken, ervan overtuigd dat haar man dit ook had gewild.

Verrassingsconcert

Zo kwam Harrie de trompet ophalen bij In De Wolken in Amstelveen. Hij kwam echter niet alleen – samen met 17 andere koorleden gaf hij voor de ingang van de flat Ararat een verrassingsoptreden. Het luide gezang trok de aandacht van de flatbewoners, die nieuwsgierig naar buiten kwamen. Ook Gea kwam met de trompet naar beneden en overhandigde deze aan Harrie. Onder luid applaus ontving ze een mooie bos bloemen van het koor.

Harrie gaat meteen los op de trompet van Gea - Foto: NH Media

Het koor zette vervolgens meteen hun eerste uitvoering van 'Yellow Submarine' in, waarbij de omwonenden enthousiast meezongen. Op het eind blies Harrie op de trompet, wat zorgde voor een hilarische en feestelijke afsluiting.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.