Ga naar Content

Voormalig HFC Haarlem-speler Wim Balm weer even thuis

Het was een feest der herkenning. Oud-spelers van HFC Haarlem kwamen gisteren samen onder de oude hoofdtribune bij de presentatie van het  'HFC Haarlem shirtboek'. Het eerste exemplaar ging naar Wim Balm, voormalig middenvelder van de gouden generatie uit de eerste helft van de jaren tachtig: "Een grote eer", aldus de inmiddels 64-jarige Balm. 

Wim Balm neemt het eerste exemplaar van HFC Haarlem voetbalshirts in ontvangst - NH Sport/Christian Marck

Balm speelde tussen 1978 en 1987 meer dan tweehonderd wedstrijden in het eerste elftal van de roodbroeken. Hij maakte de Europese wedstrijden tegen AA Gent en Spartak Moskou mee en vierde successen tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Na twee seizoenen FC Twente verhuisde hij naar Noorwegen waar hij nog altijd woont. 

"Wim Balm was een grote speler in die tijd"

HFC Haarlem-supporter Andy van der Linde

Andy van der Linde, groot fan van HFC Haarlem en één van de schrijvers van het boek is trots dat juist Balm naar de Jan Gijzenkade wilde komen om het boek in ontvangst te nemen. "Wim Balm was een goede middenvelder die speelde in de gouden generatie van Haarlem. Een grote speler in die tijd."

Tekst gaat verder onder de foto.

HFC Haarlem-shirt - Foto: NH Sport/Christian Marck

De profclub die op 1 oktober 1889 werd opgericht, ging in 2010 failliet. De stichting HFC Haarlem 1889 organiseert rondom de oprichtingsdatum altijd een bijeenkomst om de herinneringen aan de voetbalclub levend te houden. Van het oude stadion aan de Jan Gijzenkade staat alleen de Kick Smittribune nog overeind. De velden worden gebruikt door amateurclub HFC Haarlem-Kennemerland. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52