Ga naar Content

Naast bier tapt kroegbaas Arie ook moppen: "Onvervalst Amsterdams"

Kroegbaas Arie van der Velden staat bij zijn stamgasten al lange tijd bekend om zijn flauwe grappen. Op verzoek van zijn fans heeft hij nu zijn eerste moppenboek uitgebracht. Afgelopen weekend was de lancering van het boek genaamd 'Vers getapt vanaf Café de Amstel'. "Normaal schrijf ik niet eens een boodschappenlijstje en nu een heel boek", lacht Arie. 

Onder het genot van een biertje kwamen vrienden, buurtbewoners en fans samen voor de lancering van het boek. En natuurlijk ook om hun exemplaar persoonlijk door de kroegbaas te laten signeren. 

"Het café is en blijft m'n kindje en daar gaat alles voor"

Arie van der Velden, kroegbaas

Het begon als een geintje voor Arie, die dagelijks foute Amsterdamse grapjes tapt in het café. Tot zijn grote verbazing ging hij viraal met een ingezonden grap op Radio 538. "Mijn kinderen belden me. ' Pap wat gebeurt er allemaal?' Ik zei maak je niet zo druk, ik heb gewoon een moppie verteld."

Foto: AT5

Hoewel Arie's moppen populair zijn, heeft hij zeker geen plannen om het kroegleven achter zich te laten. "Café de Amstel is en blijft m'n kindje en daar gaat alles voor" En waarom besloot hij een boek uit te geven? Fans vroegen hem steeds vaker om zijn moppen te bundelen in een boek. Hij ging zelf op zoek naar een uitgever en dat lukte. De eerste druk telt vierduizend stuks.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]