Ga naar Content
Een brandweerwagen staat 's nachts vast in een grasveld naast een weg. De voorwielen van de wagen lijken in de modder te zijn gezonken. Er zijn bomen en straatlantaarns op de achtergrond.
Amsterdam

Brandweerwagen klem op trambaan tijdens spoedrit naar Osdorpplein

8 oktober 2024, 21.58 uur · Aangepast 8 oktober 2024, 22.10 uur
Door: AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Een brandweerwagen is vanavond gestrand op de trambaan op de Heemstedestraat in Nieuw-West. Dat gebeurde terwijl de ploeg met spoed onderweg was naar een brand op het Osdorpplein. 

Een omstander laat aan AT5 weten dat er meerdere brandweerwagens reden. "De eerste twee haalden de bocht niet en kwamen in de zachte berm uit. Wat de brandweer heeft geprobeerd te doen, of ze wilden inhalen omdat ze met alle signalen onderweg waren, weet ik niet. Ik hoorde zelf ook een enorme 'baf'."

De andere brandweerwagens reden wel door naar het Osdorpplein. Het ging om een brand in een appartement die snel geblust was. Er is niemand gewond geraakt. 

Tram 2

De gestrande brandweerwagen heeft lekke banden. Het zal nog een behoorlijke klus worden om de zware wagen weg te halen. Ook kan tram 2 niet verder dan het Hoofddorpplein rijden. 

Volgens de omstander vertelde een GVB-medewerker dat het vaker fout gaat op de trambaan. Kort geleden zouden er ook bussen klem hebben gezeten. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]