Ga naar Content

Familie Boots viert voor derde keer gezamenlijke 1000 jaar leeftijd

Groot feest voor de familie Boots vandaag. De twaalf broers en zussen zijn afgelopen jaar samen voor de derde keer 1000 jaar oud geworden, en dat moet gevierd worden. 

De broers en zussen toen ze voor de tweede keer 1000 werden in 2017 - Foto: Aangeleverd aan NH Media

In 2011 en 2017 werden de broers en zussen ook al gezamenlijk 1000, maar als er iemand overlijdt begint de race richting de 1000 weer opnieuw. "Je moet dan weer heel wat jaren inhalen", lacht jongste broer Jos.

Inhaalslag

Op 13 april 2024 was het weer zo ver: de gezamenlijke leeftijd van 1000 jaar werd weer behaald. Dus werd er een groot feest gepland, maar inmiddels heeft de tijd de broers en zussen weer ingehaald.

Want helaas overleed ondertussen zus Toos. "Ze is 92 geworden en heeft zeker nog meekregen dat we weer samen 1000 werden", vertelt Jos. "Het feest heeft ze helaas niet meer gehaald, maar ze liet nog weten dat we het absoluut moesten vieren." 

Tekst gaat verder onder de video uit 2017, toen NH ook langsging bij het feest van de broers en zussen. 

In 2017 werden de broers en zussen voor de tweede keer 1000 - NH Nieuws / Rachel Morssink

De ouders van de broers en zussen komen uit het West-Friese Berkhout. Het gezin woonde vervolgens in Den Dolder en daarna lange tijd in Haarlem. De broers en zussen hebben goede herinneringen aan die tijd. Het was een warm gezin, maar iedereen moest hard meewerken. "Ieder had zijn eigen taak: kolen halen, groente snijden, de vloer dweilen. En mijn moeder was streng, ze controleerde ook onder het vloerkleed", vertelt Jos.

Is dit echt de laatste keer?

Maar dit zal wel de laatste keer zijn dat de familie Boots samen 1000 werd, althans dat schat Jos zo in. "Anders moeten er een aantal over de 100 worden straks. Dat zie ik niet gebeuren."

Over het programma van de reünie zondagmiddag is Jos duidelijk. "Je moet van die ouwe meuk niet verwachten dat ze nog een heel programma afdraaien", zegt hij lachend. "We gaan lekker met elkaar lunchen en ouwehoeren."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]