Ga naar Content

Menselijke botten gevonden bij graafwerkzaamheden Amsterdam

Bij graafwerkzaamheden in de Marnixstraat in Amsterdam hebben bouwvakkers vanmiddag menselijke botten gevonden. Dat die daar gevonden zijn blijkt niet heel bijzonder, er was op die plek tot eind 19e eeuw namelijk een begraafplaats.

Foto: AT5

Brandweer en de politie werden rond 16.00 uur opgeroepen om naar de plek van de opgraving te komen en schaalden direct groot op "De botten worden nu nader onderzocht, dat is de reden van de opschaling", zegt de brandweer. Op de plek van de werkzaamheden lag tot het einde van de 19e eeuw een begraafplaats.

"Om er zeker van te zijn dat dat de botten niet besmet zijn met infectieziekten, heeft er nader onderzoek plaatsgevonden." Dat onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er geen risico op ziekten is.

Graven

Op de Marnixstraat zijn sinds september werkzaamheden aan de gang. Bij die werkzaamheden wordt onder meer een riool verlegd en werkt Liander aan het gas- en elektriciteitsnet.

De botten werden aangetroffen door werknemers van Liander. De werkzaamheden werden kort daarna stilgelegd. Een woordvoerder van de energieleverancier laat weten dat de vondst geen gevolgen heeft op de levering van gas. De veiligheidsregio bepaalt wanneer de werkzaamheden hervat kunnen worden.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]