Ga naar Content

Purmerend heeft weer water, wel preventief kookadvies

Het dubbele waterlek in Purmerend is gedicht. Waterleidingbedrijf PWN heeft vannacht met succes noodwerkzaamheden uitgevoerd. Sinds gisterochtend hadden een deel van de huishoudens in Purmerend en Wormerland een lage waterdruk of helemaal geen water. Er geldt nu een advies voor inwoners om water minstens drie minuten te koken.

Foto: AT5

Via deze link is te zien om welke postcodes het gaat.

Het kookadvies is preventief, legt woordvoerder Jojanneke van Mourik van PWN uit. "We hebben een reparatie gedaan, het kan zijn dat er dan iets in het water komt. We doen dan altijd tests en controles, maar het heeft even wat tijd nodig voordat je daar de resultaten van hebt. Tot die tijd zeggen we uit voorzorg: kook het water." Dat geldt voor drinken voor zowel mens als dier, tandenpoetsen en het wassen van fruit.

Pittige klussen

Sinds gisterochtend hadden veel inwoners last van het waterlek in Purmerend. Dat had ook effect op huishoudens in Wormerland. De reparatie duurde langer dan gepland en monteurs hebben de hele nacht doorgewerkt. "Dit zijn gewoon pittige klussen en je wil ‘s ochtends gewoon water kunnen leveren. Dit wil je zo snel mogelijk oplossen", zegt Van Mourik.  

PWN houdt de inwoners van de betreffende postcodes op de hoogte via de mail. Via deze link is het nieuws over de storing te volgen, meer informatie over het kookadvies is hier te lezen.  

Update: het kookadvies is vanaf 14 oktober opgeheven.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]