Ga naar Content

Finalisten Regio Songfestival ontmoeten elkaar in Hilversum: "Leuk om de anderen te zien"

In Hilversum vond vanmiddag de presentatie plaats van de landelijke finale van het Regio Songfestival. De 13 finalisten kwamen allemaal voorbij met hun nummer. De Haarlemse Renee Rose gooit met haar liedje Meisje met een droom hoge ogen. "Ze zijn allemaal zo verschillend."

Emma, Braidy en Renee hebben het leuk - NH Nieuws

Tijdens de presentatie van de finalisten toonde iedereen interesse in elkaar en in de nummers die tijdens de finale te horen zullen zijn. De dertien acts werden gepresenteerd in Villa Heideheuvel in Hilversum. 

Emmy Ackermans, de winnares van vorig jaar, was er ook bij. Zij vertelde dat het Songfestival haar veel had opgeleverd. Zo trad ze live op tijdens de ochtendshow van Rob & Wijnand bij 3FM en zelfs in een uitverkocht 013 Poppodium in Tilburg.

Finale

Dat staat de kandidaten van de komende finale, die op 9 november in Maastricht gehouden wordt, allemaal nog te wachten. Bij de presentatie vanmiddag kwamen alle liedjes langs in de vorm van korte clips. 

Emma Luca uit Gelderland en de Noord-Hollandse Renee Rose komen met eigentijdse popliedjes. Sanne Maaike uit Flevoland komt met een nummer over een doodlopende relatie. En dan zijn er nog de acts die een nummer in het dialect brengen. Kopsmart uit Den Haag doet het in het Schevenings dialect, de zingende vrachtwagenchauffeur Marianne Veenstra zingt in het Drents, de Groningse band Trap Aan! zingen in het Gronings Ien de keet en de Friezen zingen het liedje Bingojûn in het Fries.

De 13 finalisten bij de presentatie in Hilversum - Foto: NH Media

Een opvallende kandidaat is de Vlaardingse Brian Haak die met zijn alter ego Braidy meedoet met het liedje Banaan. "Ik ben natuurlijk niet zo muzikaal als bijvoorbeeld jullie Renee Rose. Ik kan ook niet zo goed zingen, maar bij mij is het gewoon een feestje", vertelt Braidy met een glimlach. Met zijn muts, zonnebril en shirt met bananenprint is hij een opvallende verschijning. 

Wie het Regio Songfestival uiteindelijk gaat winnen, dat zien we op 9 november. Dan vindt in het Theater aan het Vrijthof de landelijke finale van Het Regio Songfestival plaats. 

De finale met de Haarlemse Renee Rose en haar nummer Meisje met een droom is ook live op NH zien.  

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Culture Club bij NH Nieuws

Culture Club is het wekelijks cultuurprogramma van NH Nieuws. Verslaggevers Roos Elkerbout en Ron Flens gaan om langs bij kunstenaars, bands, theatermakers en schrijvers  om in beeld te brengen wat er speelt op cultureel gebied in onze provincie. 
 
Culture Club is wekelijk te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.15 uur en dan ieder half uur herhaling.  Alle uitzendingen van Culture Club zijn te zien via deze link.