Ga naar Content

Kickbokser Chico Kwasi verdedigt wereldtitel met hangen en wurgen tegen Tyjani Beztati

Chico Kwasi heeft zijn wereldtitel in het weltergewicht (tot 77 kilogram) met succes verdedigd. De Purmerendse kickbokser had het lastig tegen Amsterdammer Tyjani Beztati en het werd een gelijkspel door de beslissing van de jury. Dat houdt volgens de regels van Glory in dat Kwasi de wereldkampioen blijft. 

Chico Kwasi op de persdag van Glory 96 - Foto: NH Sport / Milton Pus

De spanning werd vrijdag al opgebouwd door beide vechters, die verbaal met elkaar de strijd aangingen op de persdag. Kwasi pakte de wereldtitel in het weltergewicht door in maart Endy Semeleer te verslaan. Beztati versloeg onlangs Semeleer en vond dat hij klaar was voor een titelgevecht tegen Kwasi.

Tekst gaat verder onder de video.

Voor Chico Kwasi zijn de afgelopen maanden de bekroning van 10 jaar hard werken - NH Sport / Milton Pus

Het duurde tot de tweede ronde voor de vlam echt in de pan sloeg. De Purmerender sloeg Beztati naar het canvas, waardoor de Marokkaanse Nederlander acht tellen kreeg.

In de rest van de wedstrijd probeerde Beztati Kwasi nog pijn te doen, maar het bleef gelijkopgaand. Daardoor was de jury niet unaniem in hun besluit over de winnaar. Kwasi behoudt daardoor zijn wereldtitel. "Natuurlijk moeten we dit nog een keer doen, het is gelijk", was de Purmerender duidelijk. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52