Ga naar Content

Moet Amsterdam gered worden door de BBB? "De stad redt zichzelf"

Moet Amsterdam gered worden door de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2026? Daar zijn de meningen bij Amsterdammers vandaag nogal over verdeeld. "Ik denk het niet, de stad redt zichzelf", maar ook: "Dat klopt, het is een chaos geworden hier."

Van der Plas maakte vandaag bekend dat ze in 2026 met haar BBB mee wil doen in Amsterdam met als doel 'het dorpsgevoel terugbrengen in de stad'. Niet iedereen die AT5 spreekt zit daar op te wachten: "Ik vind het juist leuk hoe nu is als stad, het hoeft geen dorp te worden."

Vogeldorp

Een voorbijganger uit Noord: "Ik zit in een dorp en dat is de reden dat ik in Amsterdam blijf. Dat heet Vogeldorp. Daar wil je niet weg. Wij hebben elkaars sleutels." Een ander vraagt zich af wat Van der Plas precies bedoelt met het dorpsgevoel terugbrengen. "We zijn al honderden jaren geen dorp meer, we zijn de hoofdstad van het land. " Een ander: "Ik vind juist die diversiteit heel leuk."

Foto: AT5

Er zijn zeker ook Amsterdammers die de BBB graag zien komen en dat de stad juist wel gered moet worden: "Er mag niets meer. Er wonen allemaal mensen die alles te veel vinden, het lastig vinden. Te veel auto's, te veel muziek, te veel dit, te veel dat. Wel te veel toeristen, dat wel."

Een andere voorbijganger denkt daar heel anders over: "We moeten juist gered worden van het populisme. Ik denk niet dat we gered kunnen worden door de BBB."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]