Ga naar Content

Eigenaar jaagt overvallers eigenhandig zijn winkel uit

Het is het gesprek van de dag in Krommenie: de twee tieners die vanochtend een telefoonwinkel aan de Heiligeweg hebben overvallen. Buurtbewoners vertellen dat de eigenaar hen achtervolgde en hardhandig van hun scooter afhaalde. Op bewakingsbeelden zou te zien zijn dat hij ze met een metalen voorwerp achterna zit.

De politie zoekt volgens buurtbewoners naar een vuurwapen - Foto: NH Media / Mischa Korzec

De tieners hebben tijdens de overval vitrines kapot geslagen en maakten diverse telefoons buit. Er is een vuurwapen op een medewerker gericht. Op beelden is te zien hoe de jonge overvallers eigenhandig door de eigenaar de winkel worden uitgejaagd. Daarna heeft de eigenaar de tieners van de scooter gerukt, waardoor ze te voet verder zijn gegaan.

Onveilig gevoel in het dorp

Een oudere dame kijkt er niet meer van op. "Je voelt je niet veilig. Echt niet", benadrukt ze. Regelmatig is er volgens haar gedoe in de buurt waar de overval heeft plaatsgevonden. Er hangen daar veel jongeren op het pleintje. "Ze proberen bushokken kapot te trappen." 

Of het jongeren zijn van dezelfde groep is nog niet duidelijk. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie heeft vuilniszakken uit de ondergrondse containers laten halen om te doorzoeken op bewijsmateriaal. Volgens een buurtbewoner ligt er mogelijk een vuurwapen in.

De politie zoekt naar bewijsmateriaal in het vuilnis - Foto: NH Media / Mischa Korzec

De politie gaf al eerder aan dat één overvaller al snel is opgepakt. De jongen uit Amsterdam werd even later met meerdere telefoons in zijn ondergoed gevonden. De ander is nog voortvluchtig. Het zou gaan om een donkergetinte jongen met een slank postuur en een rode bandana rond zijn mond wordt gezocht in Krommenie. Hij zou rond de 15 à 16 jaar oud zijn. 

De scooter ligt nog steeds voor de telefoonwinkel - Foto: NH Media / Mischa Korzec

Lees ook