Ga naar Content

Heg niet genoeg gesnoeid? Dan kun je in Blaricum voortaan een boete krijgen

Blaricummers die hun heggen of bomen niet goed genoeg snoeien kunnen daar voortaan een boete voor krijgen. Daarvoor waarschuwt de gemeente. Slecht gesnoeide hagen kunnen zorgen voor overhangend groen en dat kan volgens de gemeente voor gevaarlijke situaties zorgen. 

Foto: Adobe Stock

Blaricum roept bewoners al jaren op om hun groen kort te houden, maar wordt daar nu wat strenger in. Volgens de gemeente kan overhangend groen voor gevaarlijke situaties zorgen. "Vooral voor kinderen die naar school fietsen of lopen. Op plekken waar takken te ver over de stoep hangen, worden voetgangers, rolstoelgebruikers en kinderwagens soms gedwongen de straat op te gaan. Ook voor tractorbestuurders, strooidiensten en hulpdiensten kan overhangend groen een obstakel vormen. Hierdoor kunnen zij hun werk niet goed doen", zo klinkt het. 

Controles door handhavers

Blaricum controleert regelmatig op overhangend groen. Tot nu toe werden huizenbezitters enkel gewaarschuwd, nu kan het ze ook geld gaan kosten. Het idee is dat eigenaren van overhangend groen straks nog steeds eerst een waarschuwing krijgen met de opdracht het probleem op te lossen. Doen ze dat niet, dan doet de gemeente het en gaat de rekening naar de eigenaar. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]