Ga naar Content
Close-up van rood-wit politieafzetlint met het woord "POLITIE" erop gedrukt. Een politieauto met een rood-wit-blauw diagonaal strepenpatroon is wazig op de achtergrond. De scène lijkt een actief politiegebied of afgezette locatie te zijn.
Noord-Holland

112-blog | Drie Noord-Hollanders aangehouden voor 12 plofkraken • Twee minderjarigen verdacht van straatroof Heerhugowaard

16 oktober 2024, 10.28 uur · Aangepast 16 oktober 2024, 15.40 uur
Door: NH · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van woensdag 16 oktober. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

15.39 uur

Drie Noord-Hollanders aangehouden bij internationaal plofkraakonderzoek

Drie Noord-Hollanders zijn vandaag aangehouden tijdens een grote internationale actie tegen plofkraken. Het gaat om een man van 30 uit Velsen, een man van 25 uit Purmerend en een 24-jarige uit Edam. Justitie in de deelstaat Rijnland-Palts houdt de groep verantwoordelijk voor zeker twaalf plofkraken op geldautomaten in Duitsland tussen 2022 en dit jaar. De buit en de schade zouden in de miljoenen euro's lopen. 

Schade na een plofkraak op treinstation Amsterdam-Zuid, beeld ter illustratie - Foto: ANP RAMON VAN FLYMEN

14.59 uur

Derde verdachte (18) aangehouden voor overval opticien

Een derde verdachte is aangehouden in het onderzoek naar de overval op een opticien in Landsmeer op 19 maart 2024. De verdachte, een 18-jarige man uit Amsterdam, werd op dinsdag 15 oktober vroeg in de ochtend door een arrestatieteam gearresteerd. Eerder werden al twee andere 18-jarige Amsterdammers verhoord in deze zaak, maar zij zitten niet meer vast.

De opticien aan De Nieuwe Gouw werd rond half tien vanochtend overvallen door twee daders. "Het is wel schrikken zo op klaarlichte dag", zei een andere voorbijganger. "Ik hoorde een helikopter boven de winkel cirkelen." Medewerkers van de winkel tegenover de opticien hoorden een harde knal. "Ik dacht die is neergeschoten, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt."

14.53 uur

Auto rijdt in Middenbeemster de sloot in

Rond half twee vanmiddag is op de N244 bij Middenbeemster een auto te water gereden. Het is nog niet duidelijk waarom de auto in het water belandde. De bestuurders is door de politie en brandweer uit de auto gehaald en afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Foto: Foto's: Inter Visual Studio / Danielle Rood

14.20 uur

Vrouw zwaargewond na aanrijding met landbouwvoertuig in Spierdijk

Een vrouw is woensdagochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een landbouwvoertuig op een zorgboerderij aan de Noord-Spierdijkerweg in Spierdijk. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 

De aanrijding vond plaats om 10.50 uur. De vrouw is ter plaatse gereanimeerd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie is de oorzaak van de aanrijding nog onbekend en wordt daar nu onderzoek naar gedaan.

Bij dezelfde boerderij vond twee jaar geleden een noodlottig ongeval plaats waarbij iemand om het leven kwam. 

10.26 uur

Twee verdachten aangehouden na straatroof in Heerhugowaard

De politie heeft twee minderjarige jongens uit Dijk en Waard en Schagen aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof in Stadspark de Parel in Heerhugowaard, waarbij vier personen werden beroofd van hun bezittingen. De slachtoffers, drie 18-jarige vrouwen en een minderjarig meisje, raakten niet gewond tijdens het incident.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.