Ga naar Content

Politie vindt explosief bij inval in seniorenflat Purmerend

De politie is gistermiddag een seniorenflat in Purmerend en een bijbehorende loods binnengevallen. Agenten vonden in de woning een explosief en drugs en hebben twee verdachten aangehouden. Buren beschrijven de chaos die zich voor hun ogen afspeelde. 

Foto: NH Media

Een groot arrestatieteam van de politie viel gisteren een seniorenflat aan de Da Palestirnastraat in Purmerend binnen, met 'wapens en slijptollen', vertelt een getuige aan NH. “Ze hebben een man geblindeerd uit het huis gehaald. Er waren zo’n 10 tot 15 politiemensen bezig. Het was behoorlijk indrukwekkend,” zegt een buurman. 

De politie laat aan NH weten dat de aanleiding van de inval een explosie bij een woning in Amsterdam is. Om welk incident in de hoofdstad het precies gaat, wil de woordvoerder 'in verband met het onderzoek' niet zeggen. 

Zakken met pillen

Urenlang werd er gister gewerkt. De politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn tot diep in de nacht bezig geweest. Getuigen omschrijven hoe 'grote witte tonnen' en dozen door de politie in beslag zijn genomen.

Een andere buurtbewoner heeft de actie van begin tot eind meegekregen en vertelt over de 'zakken met pillen' die door de politie naar buiten werden gesjouwd. De politiewoordvoerder bevestigt dat er spullen gerelateerd aan drugs zijn gevonden in de woning. Ook troffen zij een explosief aan. Een man (38) en vrouw (57) zijn opgepakt.

Een buurvrouw is woensdagochtend nog steeds in shock. “Ik hoorde niks, maar toen ik de politie zag, schrok ik me rot. Het leek wel oorlog,” zegt ze. 

“De ramen waren altijd dicht, en er kwamen vaak verschillende mensen naar binnen en buiten"

Bewoner van de flat

Volgens haar woont er een vrouw in het appartement, en werd zij later ook aangehouden en afgevoerd door de politie. "De bewoonster is een leuke vrouw. Ze kwam af en toe langs voor een kopje koffie." Ze vraagt zich hardop af wat er zich daar binnen allemaal heeft afgespeeld.

Ook inval loods

De bewoners van de flat merkten al eerder dat er iets aan de hand was. “De ramen waren altijd dicht, en er kwamen vaak verschillende mensen naar binnen en buiten,” vertelt buurman Ger (80). “Het is gelukkig opgelost, maar wij zijn allemaal geschrokken.”

Volgens een andere buurman heeft de politie ook een inval gedaan in een nabijgelegen opslagbox. Deze zou op naam van de bewoonster staan. De woordvoerder bevestigt de inval, en het verband met de actie in de seniorenflat. 

Volgens buurtbewoners staat deze opslagbox ook op de naam van de aangehouden bewoonster van de seniorenflat - Foto: NH Media