Ga naar Content

Plaatselijk dichte mist einde middag

Het kan vandaag aan het einde van de middag behoorlijk gaan misten, aldus NH-weerman Jan Visser. Verder blijven de temperaturen erg zacht voor de tijd van het jaar, ook in het weekend.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

We hebben een zachte nacht achter de rug, vertelt Visser. In Purmerend werd 15 graden gemeten en in Wijk aan Zee 16 graden. De temperatuur komt vandaag uit op maximaal 18 graden. Het blijft de rest van de dag bewolkt.

Mist

De neerslagkansen zijn klein, maar einde van de middag is er kans op mist, die plaatselijk erg dicht kan zijn. Dat kan gevolgen hebben voor de avondspits. Volgens de voorspelling van de ANWB kan het vanavond op de weg erg druk worden.

Ook morgenochtend kan het nog behoorlijk mistig zijn. Het kan even duren voordat dat wegtrekt, aldus Visser. De vrijdag verloopt hoogstwaarschijnlijk ook bewolkt en de temperatuur ligt tussen de 16 en 18 graden. 

Zacht en droog weekend

In de nacht van vrijdag op zaterdag kan het gaan regenen, maar de rest van het weekend blijft het droog. Zondag kan het aan de kust wel wat harder gaan waaien. De temperaturen blijven ook hoog voor de tijd van het jaar: op zondag wordt het zo'n 18 graden. "We zien voorlopig nog geen overgang naar koud weer", aldus Visser.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.