Ga naar Content

Zangeres Hannah Young scoort miljoenen streams, maar woont nog bij haar ouders

Met haar soulvolle dancepop scoort zangeres Hannah Young uit Velserbroek miljoenen streams op Spotify. Zo haalde het nummer Plein Air dat ze samen met de Franse producer Sara Costa maakte, al meer dan 6 miljoen luisteraars. Toch woont Hannah nog gewoon bij haar ouders in Velserbroek. "Ik hoef niet persé herkend te worden op straat, maar ik wil nog wel bekender worden met mijn muziek", aldus Hannah. 

Hannah Young - NH Nieuws

"Welkom in Velserbroek", zegt Hannah met een glimlach terwijl ze de deur van haar huis opent. Het is misschien verrassend dat een succesvolle zangeres nog bij haar ouders woont, in een gewone woonwijk in Velserbroek. De muziek die ze maakt, doet eerder denken aan zonnige stranden in Ibiza of villa's met zwembaden en cocktails in Los Angeles.

 "Ik heb wel veel streams op Spotify, maar daar word je niet rijk van hoor", zegt Hannah. Ze kan in haar Nederland ook gewoon over straat zonder dat ze herkend wordt. Haar muziek is vooral populair in Frankrijk.

Hannah werd geboren in Ethiopië. Als baby werd ze geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Moeder Nellie de Jong zag al vroeg het talent van Hannah. "Als peuter zette ze al haar knuffels in een kring en dan was ze alleen maar aan het zingen. Olifantje in het bos, laat je moeder toch niet los." Op de vraag wat Hannah van Ethiopië in zich heeft antwoord ze: "Ik ben heel relaxt. Ik doe niet aan stress, dat vind ik zonde van de tijd. Het relaxte zit ook in mijn muziek. Dat is echt het Afrikaanse in mij."

Hannah en haar moeder Nellie - Foto: NH Media

Hannah schrijft haar nummers op zolder, waar ze achter haar keyboard of met de gitaar een melodie en zanglijn bedenkt. De ruwe versie van het nummer stuurt ze vervolgens naar producers in Frankrijk, België of Duitsland die zij zorgvuldig heeft uitgekozen. Zij werken de schets verder uit en maken er uiteindelijk dancenummers van. 

"Maar ik vind het wel altijd belangrijk dat het nummer echt een liedje is dat je ook nog akoestisch kan spelen met de gitaar", benadrukt Hannah. Tot nu toe leeft Hannah een vrij anoniem bestaan als zangeres achter haar succesvolle coproducties. Maar daar kan zomaar snel verandering in komen. 

Hannah Young is te zien tijdens rondreizend popfestival de Popronde in Venlo, Harderwijk, Utrecht, Tilburg, Arnhem, Sittard, Emmen, Rotterdam en Deventer. 

Culture Club bij NH Nieuws

Culture Club is het wekelijks cultuurprogramma van NH Nieuws. Verslaggevers Roos Elkerbout en Ron Flens gaan om langs bij kunstenaars, bands, theatermakers en schrijvers  om in beeld te brengen wat er speelt op cultureel gebied in onze provincie. 
 
Culture Club is wekelijk te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.15 uur en dan ieder half uur herhaling.  Alle uitzendingen van Culture Club zijn te zien via deze link.