Ga naar Content

Kirsten rent 12 duizend euro bij elkaar voor buidelstoel Dijklander Ziekenhuis

De Hoornse Kirsten Loa heeft met hardlopen 12 duizend euro bij elkaar gerend om een buidelstoel te schenken aan het Dijklander Ziekenhuis. Na de geboorte van haar zoontje, worden ze beiden ziek. Met deze 'Maserati onder de stoelen' hopen ze andere ouders een nog fijnere ervaring te geven in het ziekenhuis.

Kirsten rent 12.000 euro bij elkaar en doneert een buidelstoel - Foto: WEEFF

Het verhaal van Kirsten begint twee jaar geleden, als haar zoontje Senne wordt geboren. Kirsten krijgt te maken met kraamvrouwenkoorts en Senne belandt met geelzucht in het ziekenhuis. Een vervelende periode voor het gezin. "Maar we zijn zo fijn en vriendelijk behandeld, dat ik graag iets terug wilde doen", vertelt Kirsten.

Via haar beste vriendin Tamara, die drie prematuur geboren kindjes kreeg in verschillende ziekenhuizen, hoort ze over de gezondheidsvoordelen van een buidelstoel. Tamara: "In twee ziekenhuizen hebben we in tuinstoelen moeten zitten, tot we met ons derde kindje in Amsterdam lagen." Hier hadden ze de 'luxe stoel'.

Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"De bloeddruk bleef stabieler, ze was rustiger, de voeding ging beter en je zag dat onze baby beter ging groeien"

Tamara Mooij, moeder van drie kinderen

Ouders kunnen voor langere tijd met hun pasgeboren baby huid-op-huid contact hebben in de buidelstoel. Die op allerlei maten en standen aan het lichaam aan te passen is.

Tamara zag direct veel verandering. "De bloeddruk bleef stabieler, ze was rustiger, de voeding ging beter en je zag dat onze baby beter ging groeien. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat het het beste is om zolang mogelijk huid-op-huid contact te hebben. Toen Kirsten vertelde dat ze zich ging inzetten om hiervoor geld in te zamelen, steunde ik haar dan ook direct."

"Ik moet wel zeggen dat het hier in het Hoornse ziekenhuis goed geregeld is", vindt Kirsten. "Toch merkte ik dat er voor de vaders weinig ruimte is om goed te kunnen buidelen met hun baby. Daarom vond ik het belangrijk dat er een stoel moest komen waarin dit zou kunnen."

Hardlopen voor een relaxte buidelstoel

"Ik ben mijn hele leven al gek op hardlopen", zegt Kirsten. "Daarom besloot ik om mee te doen aan een ultramarathon, om zo geld in te zamelen om de buidelstoel te kunnen schenken. Mijn doel was om 11 duizend euro op te halen, dit is uiteindelijk meer dan 12 duizend euro geworden."

Met de overhandiging van het enorme bedrag, deed Kirsten opnieuw haar verhaal uit de doeken. Emotionele foto's komen tijdens haar presentatie voorbij. Daarna wordt de stoel gepresenteerd: "De Maserati onder de stoelen", aldus de aanwezige familie en vrienden.

"Ik weet dat we dankbaar werk doen. Maar dat iemand met iets als dit voor ons doet, dat maakt mij zelfs een beetje emotioneel", aldus Sabrina Degeling, hoofd Neonatologie van het Dijklander Ziekenhuis.

Kirsten zelf hoopt maar één ding: "Ik hoop dat de stoel veel wordt gebruikt, zodat er veel liefdevolle momentjes ontstaan."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]