Ajax wint oefenduel met 4-0 van Celtic

AMSTERDAM Ajax heeft zaterdagavond in de voorbereiding op de competitie met 4-0 gewonnen van Celtic.

Ajax had veruit het beste van het spel tegen de 43-voudige Schotse kampioen. Al binnen een kwartier zette aanvoerder Siem de Jong zijn team op voorsprong met een afstandsschot. Na 21 minuten tikte Kolbeinn Sigthórsson een voorzet van Viktor Fischer binnen voor de 2-0. Nog voor het eerste half uur om was strafte Serero een fout van Celtic-speler Rogne af. Daardoor ging Ajax met een veilige 3-0 voorsprong de rust in, hoewel de score ook hoger had kunnen zijn, want De Jong en Lukoki waren ook nog dicht bij een goal.

In de rust stuurde trainer Frank de Boer Cillessen het veld in voor Kenneth Vermeer en Lasse Schöne voor Serero. Hoewel Celtic in de tweede helft via Rogne en Murphy nog kansen had om dichterbij te komen, was het toch Ajax dat nog een keer scoorde. In de 65e minuut sloeg Mulgrew de bal met zijn hand uit het doel. Hij mocht met een rode kaart naar de kant en Daley Blind verzilverde de strafschop: 4-0. Met nog een kwartier te spelen bracht Frank de Boer nog zes nieuwe speler in het veld, maar dat maakte voor de eindstand niets meer uit.

De 24.000 toeschouwers in de Arena hoorden nog dat Viktor Fischer werd uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd.