Ga naar Content

Lewandowski wijst Barcelona de weg in Valencia bij eerste duel onder Flick

FC Barcelona heeft het officiële debuut van trainer Hansi Flick in het Spaanse voetbal opgeluisterd met een overwinning. Bij de start van de Spaanse competitie werd met 2-1 gewonnen in en tegen Valencia.

Ondanks de luide kritiek in aanloop naar de seizoenstart was Flick overtuigt van zijn ploeg. "Ik geloof oprecht dat we op de goede weg zijn en wil dat we samen genieten", zei de voormalig Bayern-coach, na Hennes Weisweiler en Udo Lattek de derde Duitser aan het roer bij de Catalaanse club.

Die goede weg moest dan wel gewezen worden door Robert Lewandowski, die het duel tussen twee piepjonge ploegen met twee goals besliste.

Hansi Flick - Foto: EPA

Nog altijd zonder de geblesseerde Frenkie de Jong trad Barcelona aan met drie 17-jarigen: Lamine Yamal, Pau Cubarsí en Marc Bernal. Toch slaagde Valencia, gecoacht door oud-speler Ruben Baraja, erin een nog jonger basiselftal op te stellen: gemiddeld nipt 23 jaar.

Hugo Duro liet zich niet uit het veld slaan toen zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en maakte even later alsnog de 1-0, door bij een afgemeten voorzet van Diego Lopez simpel weg te lopen bij Barça-verdediger Alejandro Balde en raak te koppen.

Doelpunten Lewandowski

Diep in de blessuretijd van de eerste helft maakte Lewandowski op aangeven van Lamine Yamal gelijk. De Pool stak zijn been uit bij een harde lage voorzet die net buiten het bereik van een rijtje verdedigers voor het doel langs scheerde.

In de tweede helft eiste Lewandowski de strafschop op nadat Raphinha onderuit was gehaald. Voor de tweede keer liet de 35-jarige spits de Georgische EK-uitblinker Giorgi Mamardasjvili kansloos.

Die treffer leek bevrijdend te werken voor Barcelona, dat na rust veel vrijer en beter voetbalde. Via Ferran Torres, Lewandowski en Marc Casadó waren er kansen op meer, het bleef echter bij 1-2.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?