Zaalvoetballers laten - ondanks prachtgoal - winst glippen in tweede WK-duel

Op het WK in Oezbekistan speelt Oranje met 2-2 gelijk tegen Costa Rica. Bekijk hier de samenvatting van het duel. - NOS

De Nederlandse zaalvoetballers hebben hun tweede wedstrijd op het WK futsal in Oezbekistan gelijkgespeeld. Tegen Costa Rica kwam Oranje via een gigantische uithaal van Ismaïl Ouaddouh zeer fraai op voorsprong, maar uiteindelijk werd het toch 2-2.

Oranje staat voor het eerst sinds 24 jaar weer op een WK en speelde in de openingswedstrijd verrassend met 3-3 gelijk tegen gastland Oezbekistan.

Nederland zal vrijdag in het laatste groepsduel tegen Paraguay, op papier de sterkste tegenstander, een resultaat moeten halen. De nummers één en twee van de zes groepen en de vier beste nummers drie gaan verder naar de achtste finales.

Op achterstand

Oranje begon in Tasjkent goed aan het duel en had veel balbezit. Jordany Martinus was al snel dicht bij een doelpunt. De aanvaller nam een verre uitgooi van keeper Manuel Kuijk direct uit de lucht, maar zijn schot met buitenkant rechts miste het doel. Even later raakte Ayoub Boukhari de paal.

Oranje was in de openingsfase het gevaarlijkst, maar Costa Rica, nummer 31 van de FIFA-wereldranglijst, opende de score. Daniel Gomez schoot raak uit een rebound. Zijn schot werd nog aangeraakt door Tevfik Ceyar.

WK futsal bij de NOS

Alle wedstrijden van Nederland en de finale van het WK futsal in Oezbekistan zijn live te zien op NOS.nl, in de NOS-app en via de NOS Live-app op je tv. Ook worden de wedstrijden live uitgezonden op het themakanaal NPO 1 Extra.

Rondom de wedstrijden van Nederland blikken presentator Thierry Boon en co-host Rida Deraoui vooruit in het online programma Studio Futsal. Vrijdag speelt Nederland om 17.00 uur tegen Paraguay.

Oranje, nummer 36 van de wereld, leek wat aangeslagen door de achterstand. Toch bleef de ploeg van de Spaanse bondscoach Miguel Andrès Moreno zoeken naar mogelijkheden.

Saïd Bouzambou brak een minuut voor rust de ban. Na een corner schoot de aanvaller van FC Eindhoven via de paal raak.

Prachtgoal Ouaddouh

Nederland maakte na rust een vliegende start met een schitterend doelpunt van Ouaddouh. De bal stuiterde niet eens zo gunstig voor zijn voeten en hij haalde verwoestend uit.

Bekijk hier de goal:

Bij het WK futsal in Oezbekistan zet Ismail Ouaddouh Nederland op schitterende wijze op een 2-1 voorsprong tegen Costa Rica. - NOS

Oranje kreeg via Ouaddouh (counter) en Mohamed Chih (flitsende combinatie) kansen op de 3-1.

Costa Rica, dat het eerste groepsduel met 5-2 had verloren van Paraguay, ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via Yosel León. Gomez raakte de bal verkeerd, maar León promoveerde het mislukte schot tot een doelpunt.

Slotoffensief

Oranje ging in de slotfase op zoek naar de overwinning door Ceyar een keepershirt aan te doen en met vijf spelers aan te vallen, maar scoren lukte niet. De teleurstelling droop van de gezichten van de Nederlandse internationals af, terwijl de Costa Ricanen juichend het veld verlieten.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?