City voorkomt op valreep thuisnederlaag tegen Arsenal en blijft koploper

Manchester City heeft ternauwernood een nederlaag weten te voorkomen in de vijfde speelronde van de Premier League. Dankzij een doelpunt van John Stones in de achtste minuut van de blessuretijd eindigde de topper thuis tegen Arsenal in 2-2.

Daardoor blijft regerend landskampioen Manchester City koploper, maar de voorsprong op nummer twee Liverpool is geslonken tot één punt. Arsenal is nog altijd ongeslagen, maar omdat de Londenaren twee keer gelijkspeelden, staan zij op de vierde plaats.

Stand in de Premier League - Foto: NOS

Er leek voor City geen vuiltje aan de lucht in de beginfase van de wedstrijd. Erling Haaland wist een steekpass van Sávio ogenschijnlijk eenvoudig langs doelman David Raya te punteren en zette de thuisploeg op voorsprong.

Rodri valt uit

Maar in de 21ste minuut was er een eerste tegenvaller voor City-manager Pep Guardiola. Hij moest Rodri, een van zijn bepalende spelers, vanwege een blessure van het veld halen. Vlak daarna schoot Riccardo Calafiori op schitterende wijze 'The Gunners' op gelijke hoogte.

Aan het spelbeeld veranderde weinig. De thuisploeg domineerde, had veruit het meeste balbezit, maar Arsenal-doelman David Raya was een behoorlijke sta-in-de-weg voor City.

Gabriel (midden) maakt de 1-2 - Foto: AFP

Tegen alle verhoudingen in kwam Arsenal zelfs op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Gabriel uit een corner van heel dichtbij raak.

Eenrichtingsverkeer

Ook in de tweede helft, waarin Arsenal het vanwege rood voor Leandro Trossard met tien man moest doen, bleef het eenrichtingsverkeer in het Etihad Stadium. City bestookte het doel van Raya, maar de doelman onderscheidde zich door knappe reddingen te verrichten op inzetten van onder anderen Haaland en Josko Gvardiol.

Arsenal stevende zodoende af op een overwinning én de koppositie in de Premier League, maar het ging in de achtste minuut van de blessuretijd toch nog mis voor de ploeg van coach Mikel Arteta. Stones knalde de verdiende gelijkmaker binnen.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?