Ga naar Content

Omstreden uitbreiding Wimbledon mag doorgaan: 38 nieuwe tennisbanen en 1 stadion

Wimbledon mag het tenniscomplex uitbreiden met 38 nieuwe tennisbanen en een stadion voor 8.000 toeschouwers met uitschuifbaar dak. De plannen voor uitbreiding zijn omstreden en werden door omwonenden aangevochten. Locoburgemeester Jules Pipe van Londen oordeelt dat de voordelen voor de "gemeenschap en de economie" zwaarder wegen dan de nadelen.

De uitbreiding is al jaren een grote wens van de All England Club. De extra ruimte moet het mogelijk maken het kwalificatietoernooi voor het grandslamtoernooi op dezelfde locatie te spelen. Tot op heden worden de kwalificaties afgewerkt op banen van het nabijgelegen Roehampton.

"We zijn hier natuurlijk erg blij mee", reageerde voorzitter Deborah Jevans van de All England Club. "De uitbreiding is nodig om te voorkomen dat Wimbledon achterop raakt bij de andere grandslamtoernooien. Onze planning is dat we ergens tussen 2030 en 2033 ballen kunnen slaan op de nieuwe locatie."

De lokale bevolking ving bot met hun bezwaren tijdens een hoorzitting bij het gemeentebestuur, maar kan nog wel in beroep tegen de goedkeuring van de plannen.

De uitbreiding op een stuk open land naast het huidige complex zou een veel te grote impact hebben op het milieu en de omgeving. De Britse vice-premier Angela Rayner heeft de bevoegdheid een nieuwe hoorzitting te houden, maar zij heeft aan de BBC laten weten dat ze de kwestie aan het Londense gemeentebestuur laat.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?