Heerenveen en Van Persie verliezen bij Heracles ook vierde uitduel dit seizoen

De hoogtepunten van de wedstrijd tussen Heracles en Heerenveen in de zevende speelronde van de eredivisie. - NOS

Het sc Heerenveen van coach Robin van Persie heeft ook aan zijn vierde uitduel dit seizoen geen punt overgehouden. De Friezen verloren, door een blunder van keeper Mickey van der Hart, met 2-1 bij Heracles Almelo.

Van Persie noemde de nederlaag zuur. "Zeker omdat die zo laat valt", doelde hij op de winnende treffer van Heracles in de 87ste minuut. Maar de trainer zag de Friezen wel karakter tonen. "We knokten onszelf wel terug in de wedstrijd. Maar het was nog steeds vaak te slordig."

Heerenveen verloor dit seizoen ook al bij Ajax (1-0), AZ (9-1) en FC Twente (2-0). Heracles passeert de Friezen door de overwinning op de ranglijst en klimt op naar de voorlopige achtste plaats.

Het was in de eerste helft vooral Heracles dat de aanval zocht. De eerste grote kans was voor Mimeirhel Benita, die na een fraai hakje van Brian De Keersmaecker kon uithalen. Daarop had Van der Hart nog een antwoord.

Van der Hart bleef ook knap overeind toen hij even later oog in oog stond met Luka Kulenovic, maar in de 25ste minuut moest hij toch de openingstreffer toestaan. Damon Mirani kopte raak uit een hoekschop van Daniël van Kaam.

Na de 1-0 kroop Heerenveen steeds meer uit zijn schulp en was het zelfs dicht bij de gelijkmaker. Oliver Braude besloot uit te halen van net buiten de zestien. Een prachtig schot, maar de redding van Fabian de Keijzer was minstens zo mooi. De doelman van Heracles tikte de bal onder de lat vandaan.

Uitblinkende De Keijzer

De Keijzer onderscheidde zich ook na rust, door opnieuw op knappe wijze de gelijkmaker te voorkomen. Maar op een schitterende uithaal van basisdebutant Dimitris Rallis was hij kansloos. Die bal vloog hard de kruising in.

Bekijk hier de reactie van Heerenveen-trainer Robin van Persie na de nederlaag tegen Heracles Almelo in de zevende speelronde van de eredivisie. - NOS

In het vervolg van de wedstrijd maakte vooral Heerenveen aanspraak op de overwinning en was het vooral aan Heracles-doelman De Keijzer te danken dat het bij 1-1 bleef.

Aan de andere kant was doelman Van der Hart een stuk minder gelukkig. Hij blunderde op een houdbaar schot van Mario Engels en leidde zo de winst van Heracles in.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?