Ga naar Content

Dopingautoriteit gaat in beroep tegen vrijspraak Sinner, eist tot twee jaar schorsing

De dopingautoriteit WADA gaat in beroep tegen de vrijspraak van toptennisser Jannik Sinner. Er wordt bij het sporttribunaal CAS tussen de een en twee jaar schorsing tegen de Italiaanse nummer een van de wereld geëist.

Sinner werd in maart twee keer positief getest op het verboden middel clostebol. De integriteitscommissie van de International Tennis Federation (ITF) accepteerde zijn verklaring daarvoor en schorste hem niet.

Sinners masseur had tijdens het toernooi van Indian Wells een wond aan zijn vinger behandeld met een spray die in Italië vrij verkrijgbaar is. Die spray bevatte het middel clostebol, een anabole steroïde. Door massages is dat middel in lage waarden in het lichaam van Sinner gekomen.

Bij een positieve dopingtest volgt automatisch een voorlopige schorsing. Sinner ging in beide gevallen met succes in beroep tegen die voorlopige schorsingen en kon daardoor blijven tennissen. Op 15 augustus volgde een hoorzitting bij Sport Resolutions, waarbij de onafhankelijke rechtbank oordeelde dat er geen sprake was van schuld of nalatigheid in de zaak.

Daar is men het bij de WADA dus toch niet mee eens. "Die bevinding is binnen de bestaande regelgeving volgens ons niet correct."

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?