Opnieuw nederlaag voor Ten Hag en United: 0-3 tegen Tottenham Hotspur

Manchester United heeft in Engeland zijn derde competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van coach Erik ten Hag had thuis weinig in te brengen tegen Tottenham Hotspur, de nummer acht van de Premier League: 0-3.

De ploeg van Ten Hag, die afgelopen woensdag ook teleurstellend met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Twente in de Europa League, is na zes speelronden terug te vinden op de twaalfde plaats van de Engelse competitie. Slechts twee keer wist United dit seizoen nog maar te winnen.

Afbeelding ter illustratie - Foto: NOS

Manchester United, met Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee in de basis, werd op alle fronten afgetroefd door de 'Spurs', die al na drie minuten op voorsprong kwamen. Na een indrukwekkende rush van Micky van de Ven hoefde Brennan Johnson de bal alleen maar binnen te tikken.

Zirkzee halverwege naar de kant

Aan het begin van de tweede helft haalde Ten Hag Zirkzee naar de kant. De Ligt kon een voorzet van Johnson vlak na de rust niet goed tegenhouden, waarop Dejan Kulusevski de bal in de lucht langs doelman André Onana tikte.

Dominic Solanke schoot uit een corner de derde treffer binnen en maakte de nederlaag voor United nog pijnlijker.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?