Ga naar Content

Afgang darters op World Grand Prix compleet: ook Van Gerwen en Noppert uitgeschakeld

Na de eerste ronde zit de World Grand Prix er al op voor alle Nederlandse darters. Dinsdagavond werden Michael van Gerwen en Danny Noppert beiden uitgeschakeld.

Van Gerwen speelde een belabberde partij tegen Daryl Gurney en won zelfs geen enkele leg in de partij die twee sets duurde (0-2). Noppert verloor eerder op de avond van Gerwyn Price: 1-2. Hij bracht de wereldkampioen van 2021 zo nu en dan aan het wankelen, maar dat was niet genoeg.

Maandag werden Raymond van Barneveld en Gian van Veen al uitgeschakeld in de eerste ronde van de World Grand Prix. Van Barneveld stelde teleur tegen Ricardo Pietreczko (1-2). Van Veen verloor van Ross Smith (0-2).

Danny Noppert - Foto: Getty

De World Grand Prix in Leicester behoort tot de belangrijkste dartstoernooien ter wereld, de zogeheten majors, en heeft een bijzonder spelsysteem. De spelers moeten bij dit toernooi een leg niet alleen beëindigen met een dubbel, maar ook beginnen.

De 32 deelnemers strijden in een knock-outsysteem om een bedrag van omgerekend 143.000 euro. De totale prijzenpot bedraagt 715.000 euro.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?