Ga naar Content

Wekdienst 9/10: Zitting Weiteveen • Nobelprijs Scheikunde toegekend

Goedemorgen! Vandaag vindt er in de rechtbank in Assen een pro-formazitting plaats tegen Richard K., de verdachte van de dubbele moord in Weiteveen. En de Nobelprijs voor Scheikunde wordt toegekend.

Eerst het weer. In het zuidoosten is er veel bewolking en valt langdurig regen. In het westen en noordwesten is het droger, al komen ook daar een paar buien voor met tussendoor ruimte voor af en toe zon. Maxima liggen rond 15 graden.

Afbeelding ter illustratie - Foto: weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de rechtbank in Assen vindt een pro-formazitting plaats tegen Richard K., die ervan wordt verdacht twee mensen te hebben gedood in Weiteveen.
  • De Nobelprijs voor Scheikunde wordt toegekend. Gisteren werd de Nobelprijs voor Natuurkunde toegekend aan de grondleggers voor kunstmatige intelligentie.
  • De orkaan Milton komt naar verwachting aan het eind van de dag aan land aan de westkust van de Amerikaanse staat Florida. De overheid heeft gewaarschuwd dat het een bijzonder gevaarlijke orkaan is.
  • De Tweede Kamer bespreekt met premier Schoof de begroting voor het Koninklijk Huis. Het zal opnieuw gaan over het inkomen van de koning.

Wat heb je gemist?

De Eerste Kamer ziet het niet zitten om het staatsnoodrecht te gebruiken voor het aanscherpen van asielbeleid. Een meerderheid van GroenLinks-PvdA, CDA, D66, SP, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Volt, SGP en OPNL noemt die route "onwenselijk" en nam daarover een motie aan.

Daarmee heeft de Eerste Kamer het kabinet vannacht een belangrijk signaal gegeven over de voorgenomen wetgeving op het gebied van asiel en migratie.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een boek lezen, een video kijken, maar niet slapen: dat zijn de regels als je in Duitsland in een zelfrijdende auto de snelweg op wil. Correspondent Chiem Balduk probeerde het uit op de ringweg van Berlijn.

Dat ziet er zo uit:

Een boek lezen, een video kijken, maar níét slapen: dat zijn de regels als je in Duitsland in een zelfrijdende auto de snelweg op wil. Correspondent Chiem Balduk probeerde het uit op de ringweg van Berlijn. - NOS

Fijne woensdag!

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?