Ga naar Content

Vanavond op tv: • Lelystad Airport • Misbruikzaak Diddy • Libanezen op de vlucht

Lelystad Airport

Heeft Lelystad Airport nog toekomst? Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen commerciële luchtvaart daar. Onder meer coalitiepartijen NSC en BBB vinden dat Schiphol geen vakantievluchten naar Flevoland mag verplaatsen. Maar de twee grootste partijen PVV en VVD zijn daar wel voorstander van.

Wat gaat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, PVV'er Barry Madlener, doen met het vliegveld dat eigenlijk in 2020 al open had moeten gaan?

Madlener (PVV) vindt het "zonde van de investering" als Lelystad Airport niet open mag. - NOS

Libanezen op de vlucht

De oorlog tussen Israël en Hezbollah leidt tot een grote vluchtelingenstroom in Libanon. Vooral in het zuiden van het land, bij de grensstreek met Israël, hebben veel mensen huis en haard achtergelaten.

De meeste Libanezen zijn moslim, maar in het zuiden wonen ook veel christenen. Sommigen wanen zich relatief veilig en kiezen ervoor te blijven. Anderen vluchten wel. Verslaggever Zainab Hammoud bezoekt een klooster verderop in Libanon, waar zuster Assunta al-Hijazin haar christelijke landgenoten opvangt.

In het zuiden van Libanon, waar Israël is binnengevallen, wonen ook christenen. Zij worden steeds vaker getroffen door Israëlische bombardementen en de grondoorlog tussen Israël en Hezbollah. - NOS

Misbruikzaak Diddy

Rapper Sean 'Diddy' Combs is vorige maand aangehouden op verdenking van afpersing, seksuele uitbuiting en mensenhandel voor prostitutiedoeleinden. Meer dan honderd mensen beschuldigen hem van seksueel geweld.

De zaak doet veel stof opwaaien in Amerika. De wildste verhalen gaan rond over bekende Amerikanen uit de muziekindustrie die zijn wandaden mogelijk zouden hebben gemaakt. Het lijkt na de zaken-Weinstein en -Epstein een nieuwe grote MeToo-affaire te worden die verder gaat dan Diddy alleen.

Diddy zit al bijna drie weken vast op verdenking van afpersing, seksuele uitbuiting en mensenhandel voor prostitutiedoeleinden. - NOS

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?