België bijna uitgeschakeld na verlies tegen Fransen, derde generatie Maldini debuteert

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen België en Frankijk d in de Nations League. - NOS

Frankijk heeft in de Nations League met 2-1 gewonnen bij België. De thuisploeg was beter in Brussel, maar moest toch een nederlaag incasseren en is nu vrijwel kansloos voor de kwartfinales.

Italië deed in dezelfde groep goede zaken: door een 4-1 overwinning tegen Israël hebben de Azzurri nu tien punten na vier wedstrijden. Frankrijk komt op negen punten. De Belgen blijven steken op vier punten en hebben ook een beduidend slechter doelsaldo dan de Fransen en Italianen.

VAR grijpt in

De Belgen waren dreigend in het begin, zo waren er in het eerste kwartier kansen voor Youri Tielemans en Loïs Openda. Na twintig minuten was er een opmerkelijk moment. Openda ging alleen af op doelman Mike Maignan, maar werd vlak voor hij wilde uithalen gevloerd door de Franse verdediger William Saliba.

Een duidelijke strafschop, dachten de Belgen, maar de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel. Toen de VAR vervolgens constateerde dat daar geen sprake van was, legde arbiter Irfan Peljto de bal alsnog op de stip.

Aanvoerder Tielemans schoot de penalty over het doel en verzuimde zo een verdiende voorsprong op het bord te zetten

Na ruim een halfuur ging de bal opnieuw op de stip, maar nu voor Frankrijk. Voormalig Excelsior- en Heerenveen-verdediger Wout Faes maakte hands in het strafschopgebied en dat bood Randal Kolo Muani de kans om te scoren vanaf de stip: 0-1.

Op slag van rust kwamen de Belgen toch tot scoren. Openda kopte een voorzet van Timothy Castagne achter de doelman. Opnieuw gooide de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoog, maar ook nu werd hij teruggefloten door de VAR en dus telde treffer: 1-1.

Openda viert zijn gelijkmaker - Foto: Reuters

In de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen, wat na 57 minuten leidde tot een doelpunt van Manu Koné. Maar de Bosnische arbiter annuleerde de goal omdat Kolo Muani eerder in de aanval hands maakte.

Zes minuten later was het alsnog 1-2. Kolo Muani kopte een voorzet van Lucas Digne achter de grabbelende doelman Koen Casteels.

Rood en kansen

Een kwartier voor tijd leek Tielemans op weg naar de gelijkmaker, maar hij werd net buiten het strafschopgebied gevloerd door Aurélien Tchouaméni. De middenvelder van Real Madrid kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en moest inrukken.

Daarna zetten de Belgen nog een slotoffensief in, maar de gelijkmaker viel niet.

Italië verslaat Israël

In het duel met Italië kregen de Israëliërs verrassend de eerste grote kans, maar Oscar Gloukh schoot net naast. Daarna kwam Italië steeds beter in de wedstrijd.

Bekijk hier de samenvatting van Italië - Israël in de Nations League. - NOS

Vijf minuten voor rust kwamen de Italianen op voorsprong. Sandro Tonali werd onderuit gehaald. De strafschop was een geschenk dat door Mateo Retegui werd uitgepakt.

Acht minuten na rust wisten twee spelers van Napoli elkaar perfect te vinden. Giovanni Di Lorenzo kopte een voorzet van Giacomo Raspadori tegen de touwen: 2-0.

De Italianen leken daarmee op weg naar een comfortabele zege. Maar ze kwamen toch nog in de problemen toen Mohammed Abu Fani er na 66 minuten 2-1 van maakte.

Derde Maldini

Italië herstelde zich echter snel. Davide Frattesi zette na 72 minuten de 3-1 op het bord. Na deze treffer was er ruimte voor een historisch moment. Daniel Maldini, middenvelder van Monza, maakte zijn debuut. Zijn vader Paolo en opa Cesare speelden ook interlands voor Italië.

Daniel Maldini maakte zijn debuut - Foto: Reuters

Giovanni Di Lorenzo zorgde vervolgens ook nog voor de 4-1. Hij rondde een teruggetrokken bal van Destiny Udogie beheerst af.

Szoboszlai held van Hongarije

In groep 3 van Nederland won Hongarije bij Bosnië en Herzegovina. Na 38 minuten kwamen de Hongaren op voorsprong. Dominik Szoboszlai rondde een slimme pass van Zsolt Nagy beheerst af.

Bekijk de samenvatting van Bosnië en Herzegovina - Hongarije in de Nations League. - NOS

Kort na rust maakte Dominik Szoboszlai, de middenvelder van Liverpool, ook de 0-2. Hij schoot een strafschop onberispelijk binnen.

De Hongaren hebben nu net als Nederland vijf punten na vier wedstrijden. Bosnië blijft steken op een punt.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?