Ga naar Content

Lavreysen loopt keirinfinale op WK mis, Van de Wouw naar halve finales sprinttoernooi

Bekijk hier de halve finale op de keirin van Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen. Hoogland plaatste zich voor de finale, maar Lavreysen niet. - NOS

Baanwielrenner Harrie Lavreysen maakt geen kans meer op de wereldtitel op de keirin. In de halve finale werd hij verrassend uitgeschakeld door - onder anderen - Jeffrey Hoogland.

In de keirin, waar zes sprinters tegelijk in de baan rijden, is een foute inschatting snel gemaakt. Als je op het verkeerde moment ingesloten raakt, zijn je kansen bijvoorbeeld verkeken. In de halve finale probeerde Lavreysen dat te voorkomen door vroeg aan te zetten.

Hij kwam echter niet langs alle renners voor hem, waardoor hij twee rondes lang bovenin de baan reed en meer meters aflegde dan de rest. Uiteindelijk werd hij daardoor vierde, terwijl de eerste drie doorgaan naar de finale.

Hoogland was op zijn beurt wel door. Hij bleef strak in het wiel van de Israëliër Mikhail Yakovlev en eindigde zijn halve finale als tweede. In de finale kon hij echter geen potten breken.

Van de Wouw naar halve finales

Hetty van de Wouw heeft vandaag op haar beurt een plaats bemachtigd in de halve finales van het individuele sprinttoernooi. In de kwartfinales rekende ze knap af met de sterke Katy Marchant.

De eerste sprint tegen de Britse verloor ze, maar de tweede sloot de Nederlandse winnend af. In de allesbepalende derde sprint won Van de Wouw met een minuscuul verschil, na een spannende laatste ronde.

Eerder op de dag werd Steffie van der Peet, de andere Nederlandse sprintster, uitgeschakeld in de achtste finales.

In de halve finales treft Van de Wouw opnieuw een Britse tegenstander: Sophie Capewell. De twee troffen elkaar al drie keer eerder, waaronder op de Olympische Spelen van Parijs. Van de Wouw won alle drie de confrontaties met 2-0. Vrijdag rijden ze om 19.24 uur tegen elkaar op de wielerbaan van Ballerup.

WK baanwielrennen live bij de NOS

 

De wereldkampioenschappen duren tot en met zondag en zijn live te volgen bij de NOS via NPO 3 en een livestream. Van woensdag tot en met zaterdag zijn de medaille-onderdelen in de avond en begint de tv-uitzending op NPO 3 om 19.30 uur. Via een livestream zijn er al vanaf 18.30 uur beelden te zien.

 

Sommige finales worden al vroeg in de avond verreden en zijn dan alleen te volgen via die livestream: onder meer de puntenkoers met Philip Heijnen (vrijdag om 18.30 uur).

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?