Ga naar Content

PSV-trainer Bosz krijgt voorwaardelijke schorsing na uitspraak over Makkelie

PSV-trainer Peter Bosz wordt door de KNVB voorwaardelijk geschorst voor zijn uitlatingen over scheidsrechter Danny Makkelie. Dat betekent dat de oefenmeester zaterdagavond gewoon op de bank zit tijdens AZ-PSV (18.45 uur).

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Sparta (2-1) was de oefenmeester boos over bepaalde beslissingen van Makkelie. "Ik ben altijd wel boos op Makkelie. Het ligt misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niets."

De KNVB vond die uitspraken genoeg voor een schorsing, Bosz was het daarmee oneens en daardoor stonden beide partijen donderdagavond tegenover elkaar bij een tuchtzitting.

'Bosz brengt scheidsrechter in diskrediet'

Volgens de aanklager betaald voetbal waren de uitspraken van Bosz in strijd met de Gedragscode Officials Betaald Voetbal "vanwege het feit dat de scheidsrechter door Bosz op verbale en non-verbale wijze in diskrediet wordt gebracht".

Bosz verweerde zich donderdagavond met de woorden dat zijn uitspraken "absoluut niet op de man bedoeld waren". De onafhankelijke tuchtcommissie vindt dat de PSV-trainer wel schuldig heeft gemaakt, maar dat een voorwaardelijke straf beter op zijn plek is dan een onvoorwaardelijke.

PSV gaat niet in beroep tegen de straf, waar een proeftijd van twee jaar voor staat.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?