Ga naar Content

Voormalig Oranje-international Strootman (34) stopt met voetballen

Kevin Strootman stopt met voetballen. Dat heeft de 46-voudig international bekendgemaakt op zijn sociale media. "Carrières komen tot een einde, dank voetbal!", schrijft de middenvelder op X.

Strootman begon zijn profcarrière bij Sparta. Vanuit Rotterdam maakte hij vervolgens de overstap naar FC Utrecht en vanuit daar ging het snel. Binnen een half jaar verkocht Utrecht de middenvelder voor miljoenen aan PSV.

In Eindhoven won hij de KNVB-beker en een Johan Cruijff Schaal.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Voor PSV speelde de voetballer uit Ridderkerk maar liefst 88 wedstrijden, voordat hij zijn eerste buitenlandse toptransfer maakte. De Eindhovense club verkocht hem voor 17,5 miljoen euro aan AS Roma.

Na AS Roma speelde Strootman nog voor Marseille, Genoa en Cagliari. Sinds de afgelopen zomer was de voetballer transfervrij. Zijn oude club Sparta ondernam nog een poging om Strootman terug te halen naar Rotterdam, maar dat mislukte.

In Italië kreeg Strootman al gauw de bijnaam 'Il lavatrice', ofwel de wasmachine, vanwege het vuile werk dat hij vanaf het middenveld voor zijn teams opknapte.

International

Op 9 februari 2011 debuteerde Strootman in het Nederlandse elftal tijdens een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk (3-1). Na 72 minuten spelen verving hij Theo Janssen.

Strootman speelde speelde in totaal 46 interlands, maar kwam nooit uit op een eindtoernooi. In 2012 zat hij bij de selectie van Oranje op het EK, maar hij speelde geen minuut.

Twee jaar later zou Strootman met het Nederlands elftal afreizen naar het WK in Brazilië, maar daar ging door een ernstige knieblessure een streep door. "Mijn wereld stortte in", zei de middenvelder destijds. Oranje werd uiteindelijk derde op dat toernooi.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?