Ga naar Content
Noord-Holland

Koningsdag koud en nat: het weerbericht van uur tot uur

26 april 2017, 12.15 uur · Aangepast 26 april 2017, 22.57 uur
Door: · Foto: ANP/Toussaint Kluiters

AMSTERDAM De weergoden brachten ons de laatste dagen kommer en kwel en dat zal vanavond, vannacht en op Koningsdag niet anders zijn. Het wordt koud en regenachtig. Ga goed voorbereid op pad met dit weeroverzicht van uur tot uur.

Koningsnacht

Vanmiddag worden we onaangenaam verrast met buien van hagel en kans op onweer, maar dat is vanavond gelukkig voorbij. Voor wie vanavond de bloemetjes buiten wil zitten is warme kleding het devies, want het wordt koud en gaat op veel plaatsen zelfs vriezen. Prima weer om in je winterjas door de stad te slenteren. Maar lekker de warme kroeg (of je bed) induiken is ook geen slecht idee.

Lees ook: Met het openbaar vervoer op Koningsdag? Dit moet je weten


Koningsdag

's Ochtends vroeg 
Ben je van plan vroeg op de vrijmarkt te gaan zitten? Houd er dan rekening mee dat het tussen 05.00 en 07.00 uur 's ochtends op zijn koudst is. "Het is bijna in de hele provincie rond de 0 graden, dus stilzitten is waardeloos", vertelt NH-weerman Jan Visser. "Blijf in beweging, kleed je warm aan en zorg voor een thermoskan thee." Voor de koopjesjagers: tot 09.00 uur blijft het droog, dus ga vroeg op pad. 

Einde ochtend-begin middag
"De buien beginnen in de loop van de ochtend en houden de hele dag aan", voorspelt Visser. "Er valt niet heel veel, maar het is onvoorspelbaar. Houd je buienradar bij de hand en begeef je tussen de buien door op straat. Zorg dat je af en toe kunt schuilen en warm blijft." 

Middag-avond
Het weer doet denken aan dat van de afgelopen dagen: veel korte buien. "Het verschil is dat het op Koningsdag ook nog eens bewolkt is, dus dat we tussen de buien door niet of nauwelijks van de zon kunnen genieten", vertelt Visser. "Gelukkig valt er niet veel neerslag, dus de meeste buien zijn goed te trotseren." Wil je tot in de late uurtjes doorfeesten? Kleed je warm aan en neem je regenjas mee, dan kom je een heel eind. 

Lees ook: Politie opent digitale jacht op zakenrollers tijdens Koningsdag

Stuur jouw foto!
Trotseer jij vanavond en/of morgen de kou en de regen om Koningsdag te vieren? Stuur je foto’s of video’s naar [email protected] of twitter ze met de hashtag #NHKoningsdag