Ga naar Content

Terugkijken: feestelijke optocht bemanningsleden Sail Den Helder

Een bijzonder gezicht in de binnenstad van Den Helder: de bemanningsleden van alle schepen die aanwezig zijn op Sail lopen de zogenaamde Crew Parade door de stad. Á la de Olympische Spelen, met een bordje voorop waarop staat wie ze zijn en waar ze vandaan komen. De Crew Parade is tot 17.00 live te zien bij NH.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Met de feestelijke Crew Parade stellen de bemanningsleden zich voor aan de stad. De route begint om 16 uur op de voormalige rijkswerf Willemsoord ter hoogte van de Bonaire. Daarna gaan de bemanningsleden via de Spoorstraat en de Keizerstraat naar de Beatrixstraat. Ze lopen de straat uit, keren, lopen helemaal naar het einde bij het Julianaplein en daarna weer terug richting Willemsoord. Op het podium van Sail on Stage is om 17 uur de Price Giving.

Onze verslaggever Kelly Blok presenteert de uitzending. Verder worden vandaag meer reportages gemaakt. Morgenochtend wordt een compilatie van de Crew Parade online gezet, samen met speciale beelden die vandaag worden gemaakt met een 360-gradencamera.

Het evenement zal dit weekend naar verwachting meer dan 200.000 bezoekers gaan trekken. Alle verhalen die NH over Sail maakt zijn terug te vinden op www.nhnieuws.nl/saildenhelder.

Sail Den Helder is deze week van 29 juni tot en met 2 juli en NH is er dagelijks om verslag te doen. De 'Sail In' was gisteren te volgen via een livestream op de website en vandaag maken we dus een live tv-uitzending rondom de Crew Parade vanaf 16.15 uur. Op zaterdag en zondag wordt Sail gecombineerd met de Marinedagen.

Lees ook