Ga naar Content

Bestellingen van Sail-postzegel stromen bij Cees binnen: "Den Helder mag trots zijn"

Postzegelfanaten kunnen hun geluk niet op, nu er speciale zegeltjes van Sail in de verkoop zijn. Voor postzegelhandelaar Cees van der Wel een bijzonder moment. "Ik zet hem prominent in de etalage neer."

Postzegelhandelaar Cees met het postzegelvelletje van Sail en de Marinedagen - Foto: NH Media / Kelly Blok

PostNL heeft twee soorten postzegelvellen laten ontwerpen door de Amsterdamse Maud van Rossum en gister werden ze, voor het historische oorlogsschip De Bonaire, voor het eerst overhandigd aan burgemeester Jan de Boer.

Dat was dan ook meteen het startsein voor Cees van der Wel, eigenaar van een postzegelwinkel in Den Helder, om aan de slag te gaan met zijn bestellingen. Die stroomden namelijk al enkele dagen binnen uit binnen- en buitenland. Er zijn liefhebbers uit Frankrijk, Hongarije, Polen, Amerika en zelfs Oezbekistan die dit collector's item in huis willen hebben.

'Mooi plaatje'

En die buitenlandse interesse is er volgens de postzegelliefhebber niet voor niks, want het is een speciale zegel. "Tegenwoordig worden er ook zegels gemaakt met een cijfercode, maar dat vind ik een beetje nietszeggend. Ik heb liever een mooi plaatje. En hier mag Den Helder zeker trots op zijn."

In onderstaande video toont Cees de speciale postzegels en maakt hij de eerste bestellingen klaar voor verzending. 

Speciale postzegel voor Sail en Marinedagen - NH Nieuws

Sail Den Helder is van 29 juni tot en met 2 juli en NH is er dagelijks om verslag te doen. De 'Sail In' op donderdag 29 juni zal te volgen zijn via een livestream op de website en op vrijdag 30 juni maken we een live tv-uitzending rondom de Crew Parade vanaf 16:15 uur. Op zaterdag en zondag wordt Sail gecombineerd met de Marinedagen. Alle verhalen over Sail vind je op www.nhnieuws.nl/saildenhelder

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]