Ga naar Content

Nieuwe buurtbus voor Kerkelanden: "Ouderen komen hierdoor uit isolement"

Al 5 jaar lang raast de Buurtmobi door de Hilversumse wijk Kerkelanden. Hiermee worden de oudere bewoners van de wijk van hot naar her gebracht. Sinds kort hebben ze een nieuwe 'tourbus', waarmee ze de bewoners nu ook verder dan Kerkelanden kunnen brengen. Maar nog altijd schreeuwt de Buurtmobi om vrijwilligers, daarom helpt NH Helpt een handje mee.  

De Buurtmobi in Kerkelanden - NH Nieuws

Op dit moment rijden er twee busjes rond de wijk om de minder mobiele bewoners van Kerkenlanden rond te brengen. Denk daarbij aan een gratis lift naar de kapper of het winkelcentrum. Het idee komt uit de koker van Monique Gijsman. "Ik heb het ooit op tv gezien. Hiermee kunnen we de ouderen meer uit hun isolement halen."

Bij de vloot van twee busjes is nu ook de grotere 'buurtmobi on tour.' Dit grotere busje kan de ouderen over de wijkgrens brengen, bijvoorbeeld naar Beeld & Geluid of andere leuke ritjes maken. "We kunnen nu veel meer Hilversum in."

Vrijwilligerstekort

Maar bij een groeiende vloot hoort ook een groep vrijwilligers en daar is een schreeuwend tekort aan. "We komen chauffeurs tekort voor die extra dagen dat we kunnen rijden, want het wordt steeds drukker", schetst Monique. Naast de chauffeurs zoekt de organisatie ook nog telefonisten. 

Website
Alle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

Radio
Rachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

Tv
Op tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online.

Lees ook