Ga naar Content
Twee mensen staan bij een geel windscherm op een zandstrand, met een derde persoon die vlakbij loopt en de oceaan op de achtergrond.

June helpt Gerda aan authentiek windscherm: “Dit was onze vakantie”

2 april 2024, 12.40 uur · Aangepast 2 april 2024, 16.44 uur
Door: Robbert Bianchi · Foto: NH Media

Voor Gerda Smit uit Heemskerk kan de zomer beginnen. Dankzij een gulle gift van Gerda van Beek uit Aalsmeerderbrug heeft ze eindelijk weer een authentiek windscherm voor op het strand. Hetzelfde soort windscherm dat ze vroeger gebruikte, toen ze met de familie, kinderen en vrienden hele zomers lang op het strand bivakkeerden.

June helpt Gerda aan authentiek windscherm: “Dit was onze vakantie!” - NH Nieuws

In de jaren zeventig van de vorige eeuw had bijna iedereen zo’n windscherm, gewoon een lap katoen met insteekbuizen, touwen en haringen. Je had ze in alle kleuren. Maar nu zijn ze niet meer te koop. Gerda Smit was ten einde raad en deed een oproep bij June tot Twee op NH Radio. En met succes, want June Hoogcarspel kreeg een reactie van Gerda van Beek, die er nog een had liggen.

En dus vertrok June naar van de ene Gerda naar de andere Gerda. Ze wilde wel eens weten wat zo’n ouderwets windscherm zo bijzonder maakt en waarom Gerda er zo naar verlangde. Om daarachter te komen ging ze met Gerda naar het strand van Castricum.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook