Ga naar Content

Liften station Den Helder Zuid waren al klaar, maar zijn nu officieel geopend

DEN HELDER - Ze waren al een tijdje in gebruik, maar in regenachtig weer zijn de liften van station Den Helder Zuid vandaag officieel geopend. Dat schrijft onze mediapartner Regio Noordkop. Prorail heeft liften geplaatst en de trappen opgeknapt en de NS helpt van nu af aan mensen met een handicap bij het instappen in de trein.

Foto: Regio Noordkop

Regiodirecteur Irma Winkenius van de NS verwelkomden de gasten op de Nollen en gaf een speech. Vervolgens tekende ze met wethouder Peter de Vrij een beheerconvenant waarmee de NS en de gemeente beloven het station schoon, heel en veilig te houden.

Zorgenkindje

Het treinstation Den Helder Zuid is al langer een zorgenkindje van de NS en Prorail. De afgelopen jaren zijn er regelmatig incidenten op het kleine station tussen De Nollen en De Schooten geweest. Zo werden auto's vaak beschadigd, eindigden fietsen soms in de sloot en werden mensen met regelmaat bestolen. In maart werd het station nog als 'slechtste van Nederland' bestempeld. Dat komt vooral door de weinige voorzieningen en een gebrek aan een gevoel van veiligheid.

Station Den Helder Zuid is het 131e station van Nederland dat assistentieverlening aan gehandicapten aanbiedt. Vanaf medio december wordt dit met nog eens twaalf stations uitgebreid, waaronder Heiloo, Zaandijk Zaanse Schans en Hoorn-Kersenboogerd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook