Ga naar Content
West-Friesland

Extra handhavers op straat tijdens donkere decembermaand in Hoorn

4 december 2019, 14.37 uur · Aangepast 4 december 2019, 15.10 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Gemeente Hoorn

HOORN - In december ervaren veel inwoners vuurwerkoverlast en is de kans op inbraken groter als het vroeg donker is. Daarom heeft de gemeente Hoorn besloten extra handhavers in te zetten om toezicht te houden. 

Veel mensen zijn tijdens de feestdagen niet thuis, waardoor de kans op woninginbraken stijgt. Daarom gaan de handhavers van de gemeente Hoorn extra de straat op tijdens de donkere avonduren, gedurende de maand december met een focus op de feestdagen. 

Door de extra toezicht kan overlast sneller worden teruggedrongen en kan opvallend gedrag gelijk worden opgepakt. Handhavers pakken daarnaast de meldingen op van inwoners en zijn meer zichtbaar in de wijk. Ook bezoeken de handhavers bekende hotspots waar jongeren vaak hangen.

Facebookactie tegen vuurwerkoverlast

Het team van handhaving heeft op vier data een speciale actie op poten gezet. Inwoners kunnen dan via Facebook melding doen van vuurwerkoverlast. Dit kan de hele dag en avond op 6, 12, 19 en 20 december. De handhavers bekijken alle meldingen en op basis van de ernst, gaan ze gelijk op pad. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook