Ga naar Content
ALKMAAR

Alkmaarse bloemen op bestelling door coronavirus: "Dit is onze reddingsboei"

21 maart 2020, 22.00 uur · Aangepast 21 maart 2020, 23.16 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar springt samen met Alkmaar Prachtstad in de bres voor lokale winkeliers en restauranthouders. Via een nieuwe website kunnen mensen hun bestelling thuis laten bezorgen.

Een uitkomst voor veel ondernemers die door de coronacrisis hun omzet zien verdampen.  Bijvoorbeeld Marianne Verdult, die door de coronacrisis zeker tachtig procent van de omzet van haar bloemenzaak kwijt is. "Nu rijden we ons rot om alles te bezorgen", vertelt ze.  

Bekijk hier de hele reportage. Tekst loopt door onder de video.

200320_BLOEMENZAAK - NH Nieuws

De Alkmaarse wethouder Pieter Dijkman van economische zaken roept alle inwoners van de stad op om lokale ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen door vooral gebruik te maken van de nieuwe website en bestellingen te plaatsen.  

Uitstel van betaling

Naast het ondersteunen van de website treft de gemeente nog meer maatregelen om ondernemers tijdens de coronocrisistegemoet te komen. Het betalen van gemeentelijke belastingen is uitgesteld tot 1 juli en er wordt gewerkt aan een noodplan die een nieuwe boost aan de lokale economie moet geven, na de coronacrisis.

"Uitstel is fijn maar uiteindelijk moet de rekening gewoon betaald worden. Het zou fijn zijn als de gemeente met de hand over het hart wil strijken", aldus Marianne. "Het zijn spannende en onzekere tijden", vertelt ze. 

"Het is een doekje voor het bloeden"

marianne verdulst - bloemist

"We blijven zo in ieder geval bezig en we kunnen contact houden met de klant, dat vind ik heel belangrijk. Maar het blijft een doekje voor het bloeden." Voor de huur van haar winkel heeft ze een klein potje opgebouwd maar dat geld is hooguit genoeg voor drie maanden.

Helder puntje

"Twee to drie maanden houden we het nog wel uit, hoewel dat al lastig wordt." Toch probeert Marianne positief te blijven en is ze blij met de nieuwe website."Dat is toch een helder puntje in een duistere tijd."

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier