Ga naar Content

K3-fanaat Timo (25) doet gooi naar plekje in populaire groep: "Ik ben meer dan een fan"

K3-fan, -supporter én -verzamelaar: dan denk je al snel aan Timo Hulshorst (25) van Texel. Het vrolijke type is entertainer op Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp, waarbij hij zijn passie voor kinderen en entertainment combineert. Vandaag zet Timo mogelijk de volgende stap in zijn carrière in de derde auditieronde voor de zoektocht naar een nieuw lid voor de band. "Ik zou het prachtig vinden om het gevoel, dat ik nu 25 jaar later nog voel bij K3, aan een nieuwe generatie te kunnen meegeven", vertelt Hulshorst.

Timo (25) is naast K3-fan ook auditant voor nieuwe K3 - Foto: NH Nieuws/Daphne Adrichem

Timo Hulshorst (25) viel eerder al op met zijn passie voor de zanggroep. Zo werd er veel over deze fan geschreven en kwam Hulshorst voorbij in seizoen 3, aflevering 1, van het televisieprogramma Verzamelkoorts. Tijdens deze aflevering werd hij door presentatrice Kim-Lian van der Meij geïnterviewd en kwam de nog altijd groeiende K3-verzamelcollectie van de grote fan voorbij.

Na jaren heen en weer reizen om alle shows van zijn geliefde band bij te wonen, was het volgens hem tijd voor een nieuw avontuur. Hulshorst maakt nu deel uit van de kandidaten die auditie doen voor de zoektocht naar een nieuw lid voor K3.

Korte achtergrond K3

Het originele Belgische drietal, bestaande uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts, richtte zich vanaf 1998 op een jeugdig publiek, waarbij Studio 100 de muziek van de drie K's produceerde. In 2009 verliet Aerts de groep en werd het tijd voor een nieuw K3-lid: de Nederlandse Josje Huisman.

Toch besloot de nieuw gevormde K3 dat het tijd was om het 'toverstokje' over te dragen. In 2015 werd de hele groep daarom vervangen. Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn kwamen in de plaats.

En wie dacht dat deze K3 dezelfde vorm zou behouden, had het mis: afgelopen februari maakte Klaasje Meijer bekend dat ze K3 zou gaan verlaten. Op dit moment zijn er nieuwe audities voor een K3-lid, die de groep zal gaan versterken. Ditmaal alleen een andere insteek: zowel mannen als vrouwen mogen auditie doen. Dit najaar zal de talentenjacht, met de kandidaten die de derde ronde hebben doorstaan, op SBS6 te bewonderen zijn.

Timo Hulshorst woont sinds twee jaar op Texel in een eigen studio en aan gastvrijheid geen gebrek: met soesjes en thee vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. Hulshorst geeft aan te waarderen dat er gevraagd wordt naar wie hij is, en niet standaard wordt neergezet als de K3-fan: "Ik ben groot fan en daar is ook al heel veel over in beeld gebracht. Mensen kennen mij op die manier al. Ik zou graag willen dat mensen zien wie ik ben: niet alleen de fan, maar Timo."

"Je hebt altijd een beeld bij wat normaal is: wat als kind kan en wat niet"

Timo Hulshorst

In het gesprek met Hulshorst komt de mix van humor en een serieuze insteek meerdere keren naar voren. Tijdens het ophalen van de vuilnisbakken, wordt het tafereel bestudeerd: "Kijk: het afval wordt opgehaald. Daar gaat mijn aangebrande loempia", grapt hij. 

Tekst gaat door na de foto

De Cocksdorp, waar Timo sinds twee jaar woont - Foto: NH Nieuws/Daphne Adrichem

Na een opleiding Pedagogisch medewerker en Leisure en Hospitality, voelde Timo - na een jaar werken op de kinderopvang - dat het tijd was voor iets nieuws. Ook al wist hij eigenlijk dat dit nieuws iets ouds was: zijn passie voor entertainment. 

Eerder deed Timo in 2017 vakantiewerk bij een animatiebedrijf, waarbij hij na een trainingsweekend werd aangenomen en binnen verschillende vakantieparken ging werken. Vakantiepark De Krim op Texel was een van de parken die hem bijbleef, maar waar hij destijds vanwege zijn studie niet kon gaan werken. Na één jaar in de kinderopvang, besloot Timo opnieuw contact op te nemen met het park. "De vacature van destijds stond nog open en ze wilden graag dat ik daar kwam werken. Ik ben aangenomen en huur nu een studio vanuit De Krim."

Kleurrijke jeugd

"Als kind heb ik nooit te klagen gehad, mijn ouders zijn echt tot op de dag van vandaag altijd achter mijn keuzes blijven staan. Dat heeft mij als kind wel echt heel erg gebracht naar waar ik nu ben", vertelt Hulshorst vastberaden.

Het vertrouwde nest lag voorheen in Duiven, waar Timo als enig kind samen met zijn ouders woonde. Thuis voelde Hulshorst de liefde van zijn ouders en lieten zij hem vrij in zijn doen en laten. Terwijl Hulshorst over 'thuis' praat, straalt de trots van zijn gezicht af: "Je hebt altijd een beeld bij wat normaal is: wat als kind kan en wat niet. Ik speelde ook met barbie's bijvoorbeeld."

De fijne jeugd gaf Hulshorst de motivatie om iets met kinderen te gaan doen. "Natuurlijk heeft ieder kind wel te maken met dat hij of zij een keer gepest is, maar omdat mijn ouders heel erg achter mij hebben gestaan, kan ik spreken van een fijne kinderjeugd", aldus Hulshorst. 

"Kinderen die vorig jaar op het animatiepark zijn geweest, weten een jaar later nog steeds wie ik ben"

Timo Hulshorst

In de regio Duiven/Zevenaar was Hulshorst in zijn jeugd al heel erg bezig met amateurmusicals en optredens, waarbij ieder jaar een nieuwe musical op het repertoire stond. "Tarzan, Annie, Beauty and the Beast, noem maar op. Musicals met kinderen: dat was echt mijn uitlaatklep, daarin heb ik echt mijzelf leren kennen." Want Hulshorst wordt gelukkig wanneer hij op het podium staat en mensen in de zaal blij kan maken. "Dat ik de energie die ik voel kan doorgeven, daar geniet ik erg van."

Entertainer

Naast het spelen in de amateurmusicals, heeft Hulshorst meerdere malen de rol van hulpsinterklaas mogen vervullen in Haarlem. Wel waren de amateurmusicals een opstapje naar het leven dat Hulshorst nu leidt.

Tijdens zijn fulltime werk op vakantiepark De Krim vermaakt hij kinderen door het geven van voorstellingen, en maakt hierbij flinke indruk: "Kinderen die vorig jaar op het animatiepark zijn geweest, weten een jaar later nog steeds wie ik ben. Ze willen dan terug naar Texel, want daar was Joris Jutter. Kinderen willen daar naar terug: ik had dat vroeger ook, ik legde ook altijd links bij iets wat mij bijbleef."

Taarten die exploderen: niks is hem te gek, vertelt Hulshorst met een lach: "Je denkt 's middags: 'Wat gaan we doen.' Een uur later zit je in pak op het podium het stuk te spelen. Kinderen gaan zo mee in het verzonnen verhaal: dat is heel bijzonder."

"Ik vind dat rust en tot jezelf komen heel erg gelijk staat aan het creatief bezig kunnen zijn"

Timo Hulshorst

Maar ondanks de passie voor entertainen, pakt Hulshorst zijn rust. "Ik ga met gierende banden weg en zeg: 'tot morgen', dat vind ik heerlijk." Want het bruisende type is zich bewust van zijn kracht, maar ook van zijn valkuilen. "Ik vind dat rust en tot jezelf komen heel erg gelijk staat aan het creatief bezig kunnen zijn. Door rust te nemen, kan ik de volgende dag weer presteren."

Na een werkdag vol indrukken, rijdt Hulshorst naar zijn eigen studio en relativeert dan wat hij die dag heeft gedaan. "Dan kom ik even tien minuten tot mezelf, ga koken, douchen en plof dan lekker op de bank, Chateau Meiland kijken." Want dat vindt hij prachtig: "Die man heeft mij ook echt laten inzien van: net doen alsof je gek bent en mij niet bellen", voegt hij enthousiast toe.

Tekst gaat door na de foto

Hulshorsts verzameling aan K3 gerelateerde items is groot, heel groot. Van balpennen, boekjes, K3-barbie's, broodtrommeltjes, blikjes, tot aan posters en dekbedden: het maakt hem blij. "Ook al heb je niks met K3, je komt er niet onderuit: dat is heel bijzonder." In de studio van Hulshorst is een bescheiden collectie aanwezig, de rest ligt in zijn ouderlijk huis in Duiven. "De rest, niet heel veel. Heb je de aflevering van mij in de reeks Verzamelkoorts met Kim-Lian van der Meij gezien", vraagt hij met een lach.

Het succes van K3 heeft volgens hem te maken met de thema's van de liedjes en met de brede doelgroep die zij hiermee bereiken. "K3 is een gegeven dat in alle fronten aansluit op nu. Dat was in alle vormen van K3, nieuw of oud. Teksten, muziek, verhalen of open interviews, K3 is geen rol: het zijn volwassen meiden die heel nauw betrokken zijn bij hun publiek."

De nummers zijn daarnaast niet per se geschreven voor een jongere doelgroep, vanwege de thema's, die de drie meiden in de nummers behandelen, laat Hulshorst weten: "Omdat ik zo'n fan ben, weet ik wat K3 is, wat het doet. Vooral de boodschap die ze zoveel jaar geleden al brachten en die nog steeds speelt: acceptatie, verdraagzaamheid, gelijkheid."

Auditie

"Ik heb in mijn jeugd altijd gehoord: K3 is voor meisjes. En ik denk dat als er een jongen bij zou komen, het publiek nog breder zou worden. Ik denk dat het in deze tijd juist iets heel moois kan zijn", benadrukt Hulshorst, wanneer hij over zijn eigen deelname aan het K3-avontuur vertelt. 

Naast de K3-fan, is hij namelijk een entertainer, die een serieuze bijdrage aan K3 en haar doelgroep zou willen geven. Toen de oproep naar een nieuw K3-lid voorbij kwam, voelde Hulshorst zich geroepen: "Ik herkende mijzelf en dacht echt: 'Ja, dit ben ik'. Het gegeven waarom ik nu nog steeds fan ben en er nog jaren naar uitkijk om dit ook aan andere mensen door te blijven geven, dat gaf de doorslag."

"Onder de douche repeteer ik: dat galmt lekker en vind ik heerlijk"

Timo Hulshorst

Ter voorbereiding op de voorgaande audities en de auditie van vandaag, bedenkt Hulshorst van tevoren wel wat hij wil zeggen, maar houdt zich niet vast aan een script. Hij laat het op zich afkomen en laat het op het moment zelf gebeuren. "Onder de douche repeteer ik: dat galmt lekker en vind ik heerlijk. Ik kan hier toch voor 250/300 euro in de maand onbeperkt douchen, dan wordt het gewoon een heel concert."

Vandaag is de derde auditieronde voor de zoektocht naar een nieuwe K3. Hulshorst treedt hierbij voor het eerst op voor een, ook voor hem, onbekende jury. Door middel van twee korte nummers moeten de kandidaten zichzelf presenteren. "Ik moet mijn ding doen en laten zien wat ik in huis heb. Zang en dans mogen hierbij worden gebruikt, maar de invulling hiervan is vrij."

Vol enthousiasme showt Hulshorst zijn outfit voor vandaag, maar hij wil naar buiten toe nog niet verklappen wat hij aanheeft en welke nummers hij gaat voordragen aan de jury. "Mochten mensen het artikel dan eerder lezen, is de verrassing weg", besluit hij. "Ik wil er vol voor gaan en daar hoort wel wat glitter bij", zegt hij met een knipoog. 

Vandaag om 16.00 uur treedt Hulshorst tijdens zijn derde auditieronde voor een jury op. Na deze auditierondes zullen de kandidaten in het najaar tijdens de talentenjacht K2 zoekt K3 op SBS6 te bewonderen zijn.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook