Ga naar Content

Foodhal unaniem omarmd door Haarlemse gemeenteraad

De Haarlemse gemeenteraad is het niet vaak unaniem met elkaar eens, maar over het bestemmingsplan voor de Foodhal bij het Schalkwijkse winkelcentrum waren er gisteravond alleen maar lovende woorden. Nu nog even de bezwaarprocedure afwachten. De Coöperatieve Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum was tot voor kort nog niet enthousiast uit angst voor verlies van publiek, dat blijft hangen in de Foodhal. 

Foto: NOAHH | Network Oriented Architecture

Die angst onderschrijven de raadsleden in ieder geval niet. "Het is een vernieuwend concept", vindt Annemieke Kok van OPHaarlem, "dat juist nieuwe bezoekers zal trekken." Ook D66-raadslid Misja de Groot vindt het 'een aanvulling voor het winkelcentrum'. 

Alle partijen prijzen bovendien het doorzettingsvermogen van vastgoedondernemer Aydin Kahraman, die al 13 jaar aan de weg timmert met het plan van een transparante markthal. De naam is onlangs veranderd in 'Foodhal' omdat nu 80 procent van het aanbod horeca-gerelateerd is. 

Nu het bestemmingsplan is vastgesteld kunnen belanghebbende partijen zoals het winkelcentrum Schalkwijk en ook supermarkten die eerder al hun kritiek hadden geuit, nog officieel bezwaar aantekenen. Dat zou de bouw van de Foodhal nog flink kunnen vertragen. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]