Ga naar Content

Strafvermindering voor Aalsmeer-handballers Bottinga en Benghanem

De handballers van Aalsmeer zijn met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van Tim Bottinga en Samir Benghanem. De straf van Bottinga is teruggebracht van twaalf naar zes wedstrijden en die van Benghamen van zes naar vier wedstrijden.

Samir Benghanem (l) en Tim Bottinga (r) - Foto: Orange Pictures

De handballers werden geschorst na een zware vechtpartij in de wedstrijd tegen het Belgische Visé in de BeNe-League. Door de strafvermindering kan Benghanem direct in actie komen tijdens de Final Four op 26 en 27 maart. In de halve finale speelt Aalsmeer tegen Lions.

Mocht Aalsmeer de finale halen dan zou Tom Bottinga weer in actie kunnen komen. Hij moet nu nog één wedstrijd toekijken in de BeNe-League. De finale van de Final Four staat op zondag 27 maart gepland.

"Een terechte strafvermindering. Jammer dat Samir Benghanem niet is vrijgesproken"

aalsmeer voorzitter mike van der laarse

"Een terechte strafvermindering. Jammer dat Samir Benghanem niet is vrijgesproken. Wij zijn in beroep gegaan voor de spelers en de club, want wij vonden het een onterechte straf", aldus voorzitter Mike van der Laarse.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]