Ga naar Content

De Graafschap stuurt trainer Reinier Robbemond de laan uit

De Graafschap heeft vandaag trainer Reinier Robbemond per direct aan de kant gezet. De club uit Doetinchem houdt de Heerhugowaarder verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten. De Graafschap staat op een negende plaats in de eerste divisie. 

Reinier Robbemond als trainer van De Graafschap - Foto: Orange Pictures

Robbemond was pas sinds afgelopen zomer in dienst bij De Graafschap. De 50-jarige trainer wist de laatste vijf wedstrijden met zijn ploeg niet te winnen en de 2-0 nederlaag van maandag tegen Roda JC was voor het bestuur genoeg om Robbemond te bedanken voor bewezen diensten. Van de laatste tien duels werd er bovendien slechts twee keer gewonnen.

Frisse wind

"Met de aanstelling van Reinier sloegen we afgelopen zomer een nieuwe weg in. Aanvankelijk merkten we ook de gewenste frisse wind, maar in de voorbije maanden stokte de ontwikkeling", vertelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. "We hebben veel waardering voor de inzet, kennis en kunde van Reinier, maar we zijn van mening dat hij niet langer de beste hoofdtrainer is voor De Graafschap. Daarin moeten we eerlijk zijn, en die boodschap hebben we vandaag overgebracht."

De Graafschap laat weten zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een opvolger. Aanstaande vrijdag spelen de Superboeren een thuisduel tegen MVV Maastricht. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]