Ga naar Content

Brian Brobbey moet aan het einde van het seizoen weer terug naar RB Leipzig

Volgens Oliver Mintzlaff, algemeen directeur van RB Leipzig, keert Ajacied Brian Brobbey aan het einde van het seizoen terug naar Leipzig. Opmerkelijk, want Brobbey liet deze week weten dat hij bij Ajax wil blijven.

Foto: Orange Pictures

Brobbey heeft in Duitsland een contract tot 2025 en werd dit seizoen verhuurd aan Ajax. Leipzig verhuurde ook Ilaix Moriba, maar de Duitse directeur is duidelijk over het duo. "Ilaix Moriba en Brian Brobbey zijn twee toptalenten en we zijn heel blij dat we ze hebben binnengehaald. Beiden zijn verhuurd tot juni 2022 en zullen daarna weer RB Leipzig-spelers zijn. Dat zijn de feiten. We hebben nog geen nieuwe plannen gemaakt en we zijn ook niet van gedachten veranderd", is Mintzlaff duidelijk.

Terugkeer Ajax

Brobbey doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en speelde slechts één seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Toch koos hij er vorig jaar voor om te vertrekken naar RB Leipzig. Daar kwam hij niet veel in het plan van de trainer voor, waardoor hij op huurbasis terugkeerde naar Ajax.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]