Ga naar Content

FC Volendam-trainer Jonk verlangt strijd en inzet in eerste 'finale' tegen De Graafschap

De verschillende voetbalclichés kunnen uit de kast worden gehaald bij FC Volendam. De nummer twee van de eerste divisie kan promotie naar de eredivisie ruiken, maar moet dan wel uit de komende "vijf finales" een goed resultaat halen. De eerste finale is morgen tegen De Graafschap. Trainer Wim Jonk vraagt dan ook van zijn ploeg om met veel intensiteit te spelen. 

Wim Jonk wil tegen De Graafschap weer veel intensiteit zien van zijn ploeg - NH Sport

FC Volendam wist al zes wedstrijden op rij niet te winnen. Drie keer werd er verloren en drie keer pakte de ploeg van Jonk een punt. FC Volendam zit momenteel dus in de hoek waar de klappen vallen en volgens Jonk vereist dat extra aandacht en inzet om er weer bovenop te komen. Aan gebrek aan ervaring in belangrijke wedstrijden ligt het volgens de 55-jarige Volendammer niet. 

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Jonk ziet dat zijn ploeg in de hoek zit waar de klappen vallen - NH Sport

Engels slot op de deur 

Door de liesblessure van Benaissa Benamar mocht Josh Flint afgelopen wedstrijd tegen Jong PSV weer vanaf het eerste fluitsignaal beginnen.  De 21-jarige Flint maakt sinds de winterstop een goede indruk in de defensie van FC Volendam. De Engelsman, die morgen hoogstwaarschijnlijk weer in de basisopstelling staat, heeft volop vertrouwen in een goede afloop van de competitie. 

Tekst gaat verder onder de video.

Josh Flint: "We hebben enorm veel kwaliteit in de ploeg" - NH Sport/Frank van der Meijden

Bij FC Volendam ontbrak Benamar vanochtend op de training. De verdediger werkt later vandaag een individuele training af. Zijn inzetbaarheid voor morgen is daardoor onzeker.

Einde seizoen Douiri

Ook Achraf Douiri, die tegen Jong PSV geblesseerd raakte aan de hamstring, was afwezig. De verwachting is dat Douiri dit seizoen niet meer in actie komt. Verdedigers Brian Plat en Derry John Murkin zijn daarentegen weer fit en deden de gehele training mee. 

Het duel tussen FC Volendam en De Graafschap begint morgen om 20.00 uur. NH Sport doet live-verslag van het duel. De uitzending op NH Radio begint om 19.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]