Ga naar Content

Strijdbare AZ-coach Jansen over ranglijst: "Het is geen hogere wiskunde"

Nog zes wedstrijden en dan is duidelijk op welke plek AZ het eredivisieseizoen eindigt. De huidige nummer vier van de ranglijst neemt het zondag op tegen PEC Zwolle. Trainer Pascal Jansen over de ontmoeting met de hekkensluiter en de slotfase van dit seizoen. "Wij streven naar plek drie."

AZ gaat voor plek drie volgens Pascal Jansen - NH Nieuws

De derde plek levert, doordat Ajax en PSV de bekerfinale spelen, een ticket voor de voorronde van de Europa League op en de vierde plek een ticket voor de voorronde van de Conference League. AZ gaat vol voor het hoogst haalbare en dat is positie drie op de ranglijst. Het verschil tussen Feyenoord en AZ is slechts drie punten. De Rotterdammers gaan dit weekend op bezoek bij Heracles Almelo.

Mees de Wit

Met PEC Zwolle treft AZ de nummer achttien van de competitie. De Zwollenaren verloren de laatste vier duels, maar telkens met slechts één treffer verschil. Eerder dit seizoen won AZ thuis nipt van PEC Zwolle (3-2). Opvallende man met twee treffers bij de Blauwvingers was Mees de Wit. Nu blijkt dat AZ interesse heeft in de 23-jarige vleugelaanvaller.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over de interesse van AZ in Mees de Wit - NH Nieuws

Fredrik Midtsjø

AZ kende een zeer slechte maand maart. Met uitschakelingen in de Conference League en de KNVB-beker, verder raakte AZ ook haar vierde plek kwijt in de competitie. Een belangrijke oorzaak voor die mindere periode was het ontbreken van Fredrik Midtsjø. De Noor miste alle duels vorige maand door een blessure. Tegen Vitesse keerde afgelopen weekend Midtjsø weer terug en dat was gelijk van invloed op het resultaat, want AZ won met 3-1.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen blikt terug op matige maand maart en inzet van Fredrik Midtsjo - NH Nieuws

De wedstrijd PEC Zwolle - AZ begint zondag om 20.00 uur. Tijdens de training van donderdag trainde Fredrik Midtsjø nog apart en verdediger Bruno Martins Indi bleef binnen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]